2023.10.01., vasárnap - Malvin
Győr: 14o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Romy Schneider egy borzasztó tragédiába halt bele

Mezei Anna | 2023. május 29. - 12:00
Romy Schneider egy borzasztó tragédiába halt bele

14 éves, David nevű fia nagyszülei villájának vaskerítésén próbált átmászni, amikor megcsúszott, és az egyik kerítésrúd gyakorlatilag felnyársalta a testét. A színésznő ettől a naptól fogva a fájdalom és a gyász homályos ködében élt... 

A leginkább Sissiként ismert színésznőnek csupán 43 év adatott meg a földi létből, s ezek az évek is igen szélsőségesen, magaslatok és mélységek folytonos váltakozásával teltek. Legnehezebb hónapjait azonban talán halálát megelőzően élte át, amikor depresszióval és alkohollal egyébként is terhelt napjait örökre megpecsételte a gyász.

14 éves, David nevű fiát ugyanis egy borzalmas balesetben kellett elveszítenie: a gyerek nagyszülei villájának vaskerítésén próbált átmászni, amikor megcsúszott, és az egyik kerítésrúd gyakorlatilag felnyársalta a testét.

Az eset 1981. július 5-én történt, s ettől a naptól fogva Romy

mintha a fájdalom homályos, mindent betöltő ködében élt volna.

Barátai, kollégái, és élete egykori legnagyobb szerelme, Alain Delon is aggódva figyelték lelkének haláltusáját.

Bár Delonnal való fiatalkori kapcsolatuk

a férfi hűtlensége és bántalmazó viselkedése miatt ért véget,

kettejük között mégis valami különös, elszakíthatatlan kötelék maradt, s képtelennek bizonyultak nem részei lenni egymás életének. A színész talán mindenkinél jobban ismerte Schneidert, s valószínűleg neki volt igaza a nő halálát követő nyilatkozatában:

Egy anya szíve állt meg, aki nem volt képes túlélni a fia halálát.

A színésznő 1982. május 29-én hunyt el, szervezetét valószínűleg agyonterhelte a gyógyszer, az alkohol és a bánat, s már négy éves lányának létezése sem tudta tartani benne a lelket.

A hivatalos verzió szerint szívelégtelenség miatt mondta fel a szervezete a harcot. Bár több drámai szerepben is bizonyított, a közönség emlékezetébe örökre Sissiként vésődött be, s ha rágondolunk, egy bájos arcú fiatal lány képét felidézve kívánjuk neki, hogy legalább az örök életben békére leljen.

Fotó: Wikipédia, készítette: Unknown (Mondadori Publisher), published in magazine Bolero Teletutto