2023.10.01., vasárnap - Malvin
Győr: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Döntött a család: nem hozzák le Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

frisshirek.hu | 2023. május 29. - 11:00
Döntött a család: nem hozzák le Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

Továbbra is keresik a légimentők a Mount Everest meghódítására serpák és oxigénpalack segítsége nélkül elindult, de a csúcstámadás közben eltűnt magyar hegymászót, Suhajda Szilárdot. Az utolsó életjelet szerda este, közel 8800 méter magasságból adta, és mivel gyakorlatilag lehetetlen ilyen környezetben több éjszakát átvészelni, ma már csak a hegymászó holtteste után kutatnak. Az ATV Híradó értesülései szerint Suhajda Szilárd családja azt kérte, ha meg is találják, hagyják a hegymászó testét az Everesten.

A Suhajda keresésére indult serpák megtalálták a hegymászó sátrát 7950 méteres magasságban, szinte teljesen üresen. Amit itt találtak, már lehozták az alaptáborba, illetve ha megközelíthető helyen bukkannak rá, a hegymászó felszerelését is megpróbálják levinni, ez ugyanis segíthet rekonstruálni, mi történt. Suhajda sírja azonban a családja kérésére a világ legmagasabb hegycsúcsa marad.

Amennyiben biztonságosan megközelíthető helyszínen van, akkor a mászó eszközeit fogja lehozni a mentőcsapat, hogy pontosabb képet kapjanak a történtekről, illetve egy utolsó emlékként a családnak.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala