2023.10.01., vasárnap - Malvin
Győr: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Gépkocsi, kerékpár, boltok - semmi sem volt biztonságban egy kisújszállási tolvaj előtt

frisshirek.hu | 2023. május 25. - 07:45
Gépkocsi, kerékpár, boltok - semmi sem volt biztonságban egy kisújszállási tolvaj előtt

A rendőrök őrizetbe vettek egy 25 éves férfit, akinek kisújszálláson elkövetett gépkocsifeltörések, bolti lopások és egy kerékpár eltulajdonítása is a terhére róható - írta meg a sikeres nyomozás történetét a rendőrség a honlapján.

Gépkocsifeltörésről tett bejelentést a rendőrségre egy kisújszállási lakos

május 23-án reggel, miszerint aznapra virradóra az utcán parkoló gépkocsija ablakát ismeretlen betörte, de az autóból nem hiányzik semmi. A rendőrök az adatgyűjtés során elszámoltattak egy budapesti lakost, akit az éjszaka folyamán a helyszín közelében igazoltattak.

A férfi nem volt ismeretlen számukra, mivel 2023. május 22-én három helyi boltból is lopott,

ami miatt aznap már gyanúsítottként kihallgatták. A 25 éves férfi elismerte a bűncselekményt, továbbá elmondta, hogy lopta a nála lévő kerékpárt, amivel éppen az utcán közlekedett, mikor elszámoltatták a rendőrök. A lezárt kétkerekű jármű lakatját pedig egy másik feltört gépkocsiból eltulajdonított eszközzel távolította el. Abból a gépkocsiból 10.000 forint értékben vitt el különböző tárgyakat, melyeket a jogsértőnél megtaláltak és lefoglaltak.  

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A Karcagi Rendőrkapitányság 6 rendbeli lopás miatt folytat eljárást - zárta beszámolóját a hatóság.

A kiemelt kép forrása: police.hu