2023.12.11., hétfő - Árpád
Győr: 1o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Nagy értékben értékesített a Rába Járműipari Holding Nyrt

frisshirek.hu | 2023. április 26. - 08:35
Nagy értékben értékesített a Rába Járműipari Holding Nyrt

A győri cég egy, a tulajdonában álló, nem használt 4,2 hektáros területen adott túl, a szerződést hétfőn alá is írták, de a vevő kilétének közlésére nem kaptak engedélyt, így nem tudni,ki vette meg.

A Budapest Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint az MNV Zrt. megbízási szerződés alapján bonyolította le az árverést a 2020. március 18-án közzétett közgyűlési előterjesztésben meghatározott árverési feltételekkel, és április 6-án hirdetett végleges eredményt.

A cég az MTI-nek elmondta, hogy a 43 hektáros Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített részét, 4,2 hektárnyi területet értékesítették.

A Rába Nyrt. 2019 decemberében közölte, hogy vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától a Győr belvárosában található ingatlanvagyona egyik elemére. Akkor azt írták, hogy a Rába a kétezres évek elején működési igényeinek megfelelően egy telephelyre koncentrálta győri tevékenységét, amellyel felszabadították a 43 hektáros területet a belváros közvetlen közelében. A Mosoni-Duna partján fekvő, jó adottságokkal rendelkező területeket a társaság kiürítette, előkészítve későbbi értékesítésüket.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfólióját négy önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész, a jármű és a hajtómű üzletág. A vállalat erősen exportorientált, stratégiai exportpiacai az Európai Unió, Japán és az Amerikai Egyesült Államok.

A vállalat árbevétele tavaly 64,3 milliárd forint lett, 38,6 százalékkal magasabb, mint 2021-ben. Adózott eredménye 623 millió forint volt, 51,4 százalékkal kevesebb, mint 2021-ben. Részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik.

Fotó: Pixabay