2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 21o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Útjavítás közben vesztette életét ma a Magyar Közút munkatársa az M43-as autópályán

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 16:50
Útjavítás közben vesztette életét ma a Magyar Közút munkatársa az M43-as autópályán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége ma burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópályán, amikor egy külföldi kamionos olyan erővel csapódott a közutas teherautóba, hogy a jármű az árokba csúszott, a sofőr beszorult a fülkébe és a helyszínen életét vesztette.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége március 22-én, szerdán burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében. A munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték a szakemberek, több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a frisshirek.hu-t.

Mint megtudtuk, a munkavégzés végeztével, éppen, amikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy

a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő makói szakembere, amit a 41 éves férfi már nem élt túl.

A Magyar Közút mély fájdalommal vette tudomásul kiváló munkatársának elvesztését, őt a társaság a saját halottjának tekinti és minden segítséget megad az elhunyt hozzátartozóinak.

2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- és a közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve. Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek.

Fotó: police.hu