2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Újpesten az önkormányzat defibrillátort ad az összes óvodának

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 15:11
Újpesten az önkormányzat defibrillátort ad az összes óvodának

Déri Tibor, Újpest polgármestere sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy Újpest Önkormányzata életmentő defibrillátorokkal szereli fel az összes kerületi fenntartású óvodáját. Újpest Önkormányzata ismét bebizonyította, hogy az emberi élet fontossága kiemelt alapelveik közé tartozik - írta közleményében a kerület.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A tavalyi évben az újpesti városvezető kezdeményezésére az önkormányzat minden kerületi nevelési és oktatási intézménybe beszerezte az anafilaxiás sokk elleni, életmentő adrenalin injekciót, most pedig az újraélesztéshez használt készülékek megvásárlásával újabb eszközökkel vigyáznak az újpesti lakosok és gyermekek életére.

2023 év elején a Budapesti Szent Ferenc Kórház és az Innomed Medical Zrt. meghirdette a

Mentsünk együtt életet! Ismerd meg a defibrillátor készüléket és merj cselekedni!

programot. Újpest Önkormányzata pályázott a programban való részvételre, és a kiválasztás után úgy döntött, hogy első körben óvodáit szereli fel az életmentő készülékkel. Az alapcsomagokat felnőtteknek szánták, így a gyermekek mentéséhez szükséges extra gyermek-elektródákat is beszerezte az Önkormányzat. Azt tervezik, hogy ennek a programnak a keretein belül a fenntartásukban lévő további intézményeket is felszereli majd, így újabb készülékeket kaphat például az SZTK gyermekfogászata, az Újpesti Kulturális Központ, vagy az UP Rendezvénytér.

Így már minden olyan intézményben lesz életmentő készülék, ahol sok ember megfordul.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház az óvodapedagógusoknak és a további önkormányzati intézmények dolgozóinak ingyenes újraélesztési képzést biztosított a készülék helyes használatához. Az oktatást Dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója tartotta. Azon intézményeink bejáratára, ahol van életmentő készülék, az Önkormányzat egy figyelemfelhívó, tájékoztató táblát helyez ki, így akár ha az utcán is megtörténik a baj, akkor tudni fogják a lakosok, hogy elérhető közelségben a segítség.

Déri Tibor polgármester a sajtótájékoztatón leszögezte, hogy

"Újpest gondoskodó önkormányzatként kiemelt feladatának tartja a lakosság egészségének megőrzését, és támogatja a prevenciós programokat. Ha nagy a baj, olyan könnyen elérhető, hatékony eszközt kell adni a lakosság kezébe, ami egyszerűen kezelhető, és azonnali segítséget jelent egy élet megmentése során."

A polgármester hozzátette, reméli, hogy Újpest ismét követendő példa lehet a többi önkormányzat számára, és sokan fognak csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com