2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 19o - 21o
Az ország 19 megyéjében

A szigorú szentesi rendőr egy férfikórusban énekel szabadidejében

Bottyán Róbert, 2023. március 22. - 19:42
A szigorú szentesi rendőr egy férfikórusban énekel szabadidejében

Szabó Krisztián, a Szentesi Rendőrkapitányság nyomozója életében a rendőri munka és az éneklés szorosan összefűződött, még fiatal korában - folytatódott a Csongrád-Csanád megyei rendőrség sorozata, amelyben az egyenruhások hétköznapjait mutatják be.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szentesi fiú rendőr szeretett volna lenni annak idején, ezért a legközelebbi rendészeti fakultánssal rendelkező intézménybe, Tiszaföldvárra jelentkezett középiskolába. A kollégiumi délutánok azonban kissé unalmasnak bizonyultak, amikor a fiatalok rátaláltak a közelben működő férfikórusra. Amellett, hogy egyre jobban érezték magukat az akkor még félszáz énekesből álló kórusban, a külföldi fellépések sem voltak ritkák.

Így világot is láttak, jártak egyebek közt Finnországban, Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban. Mindenhol a testvérvárosok kórusai fogadták őket, majd ők is viszont vendégelték az ottaniakat. Mindenki egy-egy dal erejéig a másik nyelvén is énekelt. Az évtizedek így teltek, s bár a tagság mostanra megkopott, a lelkesedés és a hangzás nem.

Több mint félszáz dallal a repertoárban a Tiszaföldvári Férfikórus a mai napig fellép, a tenorok közt pedig ott dalol a szentesi nyomozó is.

Fotók: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség