2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 21o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Körözés a volt LMP-s politikus ellen szexuális visszaélés miatt

Sztipán Orsolya, 2023. február 27. - 19:58
Körözés a volt LMP-s politikus ellen szexuális visszaélés miatt

67 éves, háromgyermekes férfi Kovács Gábor, volt LMP-s képviselő. Körözik szexuális visszaélés miatt, pontosabban 14. életévét be nem töltött személy elleni szexuális visszaélés vádjával elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A volt LMP-s politikus ellen körözést adott ki a rendőrség

14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt.

Kovács Gábor 67 éves, háromgyermekes férfi.


A blikk.hu információi szerint elfogatóparancs van érvényben vasárnap óta Kovács Gábor, volt LMP-s politikus ellen, amelyet a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányság adott ki. A körözésről a police.hu-n is megjelent a felhívás.

Kovács Gábor a helyi közélet ismert alakja, önkormányzati és parlamenti képviselőként is dolgozott. A többgyermekes politikus Pécsett szerezte közgazdasági diplomáját, mostanában pedig ingatlan-értékesítőként keresi  a kenyerét. 

2014-ben a 4K! (Negyedik Köztársaság Párt) színeiben indult a választásokon Somogy megye 2-es számú választókerületében. Összesen 54 szavazat jutott neki ebben az évben, de 2017-ben már az LMP jelöltjeként szedte össze a kopogtatócédulákat. 

Volt két cikluson keresztül önkormányzati képviselője Nagyatádnak is. 

Kovácsot a párt legnagyobb befolyású emberei pártolták, nyilvánosan fotózkodtak és vidókat készítettek arról, ahogyan aláírásokat gyűjtenek. Mégis, váratlanul, 2018 első hónapjában kiderült, hogy minden indok nélkül az LMP nem őt indítja áprilisban a választásokon.

Az LMP honlapjáról törölték már az információt, miszerint Kovács Gábor az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja lenne - írja a blikk.hu. 

Az index.hu megkeresésére az LMP az alábbi választ írta:

"A megjelent sajtóhírekkel ellentétben Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP-Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel kapcsolatban nem állunk. A tagadminisztráció alapján Kovács Gábor tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. Az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben.”

Fotó: police.hu, wikipedia