2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Győr: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Veszélyes szórakozás volt: ismeretlen elkövetőt keresnek

frisshirek.hu | 2023. február 25. - 13:30
Veszélyes szórakozás volt: ismeretlen elkövetőt keresnek

A pápai reptéren különös eset történt: leszálló gépet zavart meg egy ismeretlen illető lézerrel, vagy tükörrel. A rendőrség keresi az elkövetőt.

Még február 15-én 19 óra körüli a pápai reptéren zavarták meg a leszálló gép pilótáit – vélhetően Győrszemere térségéből, amikor is tükörrel, vagy lézerrel világított feléjük egy ismeretlen elkövető, ezért a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat légi közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Jó szórakozásnak tűnhetett – bár már az is kérdéses, hogy kinek, és miért jut ilyen eszébe egyáltalán, ám a frisshirek által megkérdezett pilóta szerint, ez egyáltalán nem egy veszélytelen móka, sőt, egyenesen életveszélyes!

Bár alapból a laikus ember azt hinné, hogy a levegőben lenni veszélyes, de pontosan a leszállás az, ami a legkritikusabb lehet az egész repülési folyamatban. Hiszen ott rendelkezésre áll egy terület, egy hossz, ahova pontos precizitással le kell tenni a gépet, ráadásul landoláskor figyelembe kell venni a sebességet is, ami egy igen jelentős tényező ekkor. Ha ezt megzavarja egy váratlan, és semmi esetre sem természetes fényviszony, az bizony tud megsemmisítő helyzeteket okozni.

Ennek bizonyára nem volt tudatában az ismeretlen illető – legalábbis bízunk benne, hogy nem a rosszindulat vezérelte. A rendőrség az esetleges szemtanúk jelentkezését várja. 

Illusztrációs fotó: pixabay.com