2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 19o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Ház felgyújtásával fenyegetőző sorozattolvajt fogtak el Jászladányon

frisshirek.hu, 2023. február 22. - 16:29
Ház felgyújtásával fenyegetőző sorozattolvajt fogtak el Jászladányon

A jászsági rendőrök elfogták a kizárólag lopásokra berendezkedett életet élő jászladányi férfit, akit gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vettek - írta meg a police.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Egy 27 éves jászladányi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal,

hogy február 21-én a hajnali órákban az egyik helyi élelmiszerüzletből különböző árucikkeket tulajdonított el 35 ezer forint értékben, azonban a betöréssel mintegy 250 ezer forintos rongálási kárt okozott. A bűncselekményt megelőzően 1 óra körül – nyitvatartási időn kívül – egy töltőállomásra ment be, ahonnan

chipset és 20 üveg fél deciliteres alkoholt tulajdonított el.

A járőröző egyenruhások épp a bűncselekmény helyszínének közelében ellenőriztek egy helyi lakost,

akinél chips és 9 üveg mini szeszes ital volt. Kérdésre, hogy honnan származnak a nála lévő tárgyak, elmondta, hogy egy férfivel találkozott az imént, aki megszólította, és adott neki az italokból és a chipsből. A rendőrök adatgyűjtés és kamerafelvétel-elemzést követően gyorsan elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit kihallgattak.

A rendőrök nemcsak e két jogsértést rótták a terhére,

hiszen a megalapozott gyanú szerint január 21-én 11 óra és február 20-án 8 óra közötti időben egy berendezett, de nem lakott jászladányi családi házból

  • radiátort,
  • gázkazánt,
  • étkezőasztalt,
  • 8 széket,
  • gáztűzhelyet
  • és konyhabútor-elemeket tulajdonított el.

Február 10-én a hajnali órákbanpedig egy jászladányi sütőipari kft. és egy élelmiszerbolt bánta a jogsértő ténykedését, többezer forintos lopási kárt okozva magatartásával. Ugyancsak a terhelt a feltételezett elkövetője annak a bűncselekménynek, ami február 14-én hajnalban történt. A férfi megjelent egy női ismerősénél, akitől pénzt követelt. Mivel nem kapott,

fenyegetőzni kezdett, hogy felgyújtja a házat és szétveri a kint parkoló gépkocsikat. Fenyegetését követően a hűtőből 5 kg sertéshúst tulajdonított el.

A rendőrök az ügyeket egyesítették és azokat egy eljárás keretében vizsgálják. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett a letartóztatása indítványozására. A Jászberényi Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény és kényszerítés bűntett elkövetése miatt folytat eljárást - zárta közleményét a rendőrség.

A kiemelt kép forrása: police.hu