2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 18o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Egy vezető kínai kommunista politikussal töltötte a vasárnap estéjét Orbán

frisshirek.hu, 2023. február 20. - 06:20
Egy vezető kínai kommunista politikussal töltötte a vasárnap estéjét Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap magánvacsora keretében fogadta Vang Ji államtanácsost, a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottságának igazgatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a nap folyamán jelentette be, hogy Szijjártó Péter miniszter hétfőn Budapesten tárgyal Vang Ji államtanácsossal - ahogy arról a frisshirek.hu-n is megírtuk.

A napirenden:
  • a Kína és Közép-Európa országai közötti együttműködés,
  • valamint a két ország stratégiai partnersége szerepel majd.

Van Ji 2022. december 30-ig volt Kína külügyminisztere, két nappal később nevezték ki bizottsági igazgatónak, amivel ő lett a legmagasabb rangú kínai diplomata. Vang Venbin kínai külügyi szóvivő szerint a politikus meghívásra érkezik. A magyarországi látogatásra egyébként aközben kerít sort, hogy úgy tűnik, a hatalmas társadalmi felháborodás ellenére mégiscsak építhet akkumulátorgyárat Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) - írja a nepszava.hu.

A kiemelt kép forrása: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher