2023.12.11., hétfő - Árpád
Győr: 0o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Luke Skywalker is az ukránok oldalán áll

frisshirek.hu | 2023. február 03. - 10:55
Luke Skywalker is az ukránok oldalán áll

A Luke Skywalkert alakító színész, Mark Hamill dedikált Star Wars-posztereket bocsát árverésre, a bevétel az ukrán hadseregé.

A Luke Skywalkert alakító Mark Hamill limitált számú dedikált Star Wars-posztert bocsát árverésre, hogy a bevételből az ukrán haderőt támogassa

– számolt be róla a Politico.

A Telex szemléje szerint online aukció várhatóan a jövő héten indul.

A projekt az Ukrán Fegyveres Erők, a Digitális Átalakítás Minisztériuma és a United24 ukrajnai adománygyűjtő platform közös vállalkozása. A plakátok eladásából befolyt összeget a United24 kapja. Hamill szeptemberben lett a platform „A drónok hadserege” nevű projektjének nagykövete.

Bármit, amit tehetek, bármilyen kicsi is legyen az, kötelességemnek érzem megtenni

– nyilatkozta a színész.

A Telex arról írt, hogy Mark Hamill komoly bevételekre számít, mert

a 2017-es Star Wars: The Last Jedi bemutatója óta nem adott el autogrammot, ezért gyűjtők százai kaphatnak majd az alkalmon. 

Hamill többször is felszólalt már az ukránok mellett, és drónokat is adományozott az ukrán seregnek. A színész az ukrán népet inspirálónak, Zelenszkijt egy csodálatos embernek nevezte, Oroszországot pedig az Erő sötét oldalához hasonlította.

A Star Wars mindig is egy mese volt, az ilyen erkölcsi tanítások a jó és a rossz közötti harcról szólnak, a jó és a rossz oldal is tisztán definiált. Nem nehéz a gonosz birodalmát belelátni abba, ahogyan Oroszország megszállt egy szuverén országot

– jelentette ki korábban a színész.

Fotó: Facebook/Mark Hamill oldala