2023.12.11., hétfő - Árpád
Győr: 1o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Megpróbálta besározni politikai riválisát Völner Pál

frisshirek.hu | 2023. február 02. - 08:20
Megpróbálta besározni politikai riválisát Völner Pál

A 24.hu által megismert nyomozati anyagok szerint az igazságügyi tárca vád alá helyezett volt államtitkára a végrehajtói kar elnökétől próbált terhelő adatokat szerezni a Jobbik képviselőjéről, hogy felhasználja azokat a választási kampányban. Völner Pál bizalmas adatokat kér Schadl Györgytől, hogy lejárassa politikai riválisát, Nunkovics Tibort. Az egykori fideszes politikus nagyon hálás volt a segítségért, mire Schadl csak annyit felelt: „Ne viccelj, ez természetes.” Az ügy végül nem került elő a kampányban, az idézett telefonbeszélgetések után nem sokkal Schadl Györgyöt letartóztatták, és hamarosan Völner Pált is meggyanúsították, akit a Fidesz így már nem indított a 2022-es választáson.

– Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?
– Nagyon. Ez aranyat érne.

Ez a beszélgetés Völner Pál vád alá helyezett volt igazságügyi államtitkár és a – vélhetően a 2022-es országgyűlési kampány előkészítésében őt segítő – munkatársa között zajlott le még 2021 októberében – erről számolt be a 24.hu az általa megismert nyomozati anyagok alapján.

A lap szerint a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján Völner arra készült, hogy a 2022-es választáson másodjára is a Jobbik akkori országgyűlési képviselőjével, Nunkovics Tiborral kell majd megmérkőznie Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében az egyéni mandátumért.

A felvételek tanúsága szerint azzal próbálta volna meg hiteltelenné tenni a kilakoltatások ellen kiálló jobbikos ellenfelét, hogy az regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe, amivel ingatlanárveréseken is részt vehet, így végső soron kilakoltatásokban is közreműködhet.

Mint kiderült, az az információ, hogy Nunkovics regisztrált az árverési rendszerbe, Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől származott.

Ez a Völner és Schadl közt lezajlott beszélgetésből következik, amit szintén rögzítettek a nyomozók. A fideszes politikus ugyanis, miután beszélt a kampány előkészítésben őt segítő munkatársával, a végrehajtói kar elnökét hívta.

Azt kérte tőle, nézzen utána, hogy a jobbikos politikus „helyben ügyködött-e valamit”.

Schadl erre közölte, hogy Nunkovics csak regisztrált, de nem vásárolt, tehát nem vett részt ingatlanárverésen.

Völner arról is érdeklődött nála, hogy a végrehajtók központi rendszerében hogyan lehet megnézni, ha valaki „aktív volt”.

Az államtitkár ezután megköszönte Schadl segítségét, mire a kormánytól elvileg független köztestület vezetője csak annyit mondott:

Ne viccelj, ez természetes.

Az ügy végül nem került elő a kampányban, az idézett telefonbeszélgetések után nem sokkal Schadl Györgyöt letartóztatták, és hamarosan Völner Pált is meggyanúsították, akit a Fidesz így már nem indított a 2022-es választáson.

Nunkovics Tibor, a Jobbik politikusa a 24.hu-nak elmondta, számára az teszi szürreálissá az ügyet, hogy nem licitálás miatt regisztrált a végrehajtási rendszerbe, mivel ilyen tervei soha nem voltak, hanem azért, mert a Nemzeti Földügyi Központ ellen jogerősen megnyert per kapcsán szeretett volna adatokat kapni. Elmondta, a kampányban és az azt megelőző hónapokban sok pletyka jutott el hozzá arról, hogy keresik a gyenge pontját a Fidesznél, ugyanakkor a most előkerült ügyről korábban nem hallott.

Úgy fogalmazott:

Bicskanyitogató, ahogyan ez a két ember a beosztásával visszaélve próbált valakit besározni.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a korrupciós botrány 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Az ügyészség Schadlre tíz, Völnerre nyolc év letöltendő börtönbüntetést kért akkor, ha beismerő vallomást tesznek.

Fotó: Facebook/Nunkovics Tibor oldala