2024.02.26., hétfő - Edina
Győr: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Fáklyás menet Győrben: így értékelik a szervezők

frisshirek.hu | 2023. február 02. - 08:53
Fáklyás menet Győrben: így értékelik a szervezők

Bár sokan azt hihetik, hogy a demonstráló tanárok, diákok támogatottsága idénre csökkent, őket ez láthatóan nem érdekli. Hiszen újabb rendezvény volt Győrben az Egységes Diákfront szervezésével, és további programokkal is készülnek.

Pár napja számoltunk be róla, hogy az Egységes Diákfront ismét fáklyás menetre hívja Győrbe azokat, akik tenni szeretnének az oktatás ügyének javítása érdekében. A demonstráció január 31. volt, a frisshirek.hu Kertész Mártont, országos elnökségi tagot kérdezte a tapasztalatokról:

A január 31-i eseményünk alapvetően egy sikernek könyvelhető el. Körülbelül ekkora létszámra (közel 300 főre) számítottunk, a hangulat kifejezetten jó volt. A keddi időpont miatt a diákság a vártnál kisebb mértékben képviseltette magát, a rendezvényt azonban a tiltakozási évforduló miatt nem tehettük péntekre. A Városháza - könyvtár - Széchenyi tér útvonalat elég gyorsan megtettük, a fáklyák nehézkes begyulladása miatt viszont késve is indultunk, így pont a tervszerű pillanatban értünk a térre.
Következő akciónk egy helyi EDF-fórum szervezése lesz, amit még februárban tervezünk megvalósítani. Ennek keretében pódiumbeszélgetéseket és vitákat tartanánk (a jelenlegi tervek szerint) az oktatásról és a szervezetünkről.
Az eseményen záró beszédében, Gere Kovács Dávid elmondta:
Ne csüggedjünk! Minden csak szándék kérdése. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy akar-e a magyar társadalom korszerű oktatást. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy meddig lehet az ostobaság húrját feszíteni.
Egyet azonban megígérhetünk: mi nem fogjuk feladni. Mi be fogjuk vésni a követeléseinket a magyar köztudatba. Mi küzdeni fogunk a magyar oktatásért!

Azért jó lenne, ha nem úgy kellene minden reggel felkelnünk, hogy az újabb és újabb élelmes törvénymódosításokat, rendeleteket olvasgatnánk. Jó lenne ha a törvényt nem furkósbotnak használná a hatalom és próbálná megtörni vele a pedagógusok ellenállását. Jó lenne ha valaki végre felelősséget vállalna ezekért a gyalázatos döntésekért.


Elegünk van! - tette hozzá.


Fotó: Egységes Diákfront Győr Facebook-oldala