2023.03.22., szerda - Benedek
Győr: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

„A DK nélkül nulla esély van a kormányváltásra”

frisshirek.hu, 2023. január 30. - 17:32
„A DK nélkül nulla esély van a kormányváltásra”

A demokratikus közélet fontos része a verseny – erről is beszélt az atv.hu-nak adott interjújában Dobrev Klára annak kapcsán, hogy a Momentum is egy női politikust, láthatóan Donáth Annát kezdte el építeni. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője úgy fogalmazott, örül, „ha az árnyékkormány minden szereplőt jobb teljesítményre sarkall” az ő oldalukon. Ő maga büszke a saját teljesítményükre és azokra a politikusokra, akik az elmúlt időszakban más pártokból csatlakoztak hozzájuk. Később azt is jelezte, szeretettel várja továbbra is azokat, akik tenni akarnak a hazáért.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dobrev Klára véleménye szerint három pillér van, amiben ők erősek, és a többi pártra ez nem jellemző:

  • erős és markáns baloldali politika
  • csapatjáték
  • „Orbán ellenzékének kell, hogy legyen egy politikai közepe, és erre ma egyedül a DK alkalmas”

A jászberényi választásból messzemenő következtetést nem vonna le országosan, hiszen azzal minden ellenzéki vezető tisztában van azzal, hogy a DK, a legnagyobb ellenzéki párt nélkül nulla esély van a kormányváltásra – jelentette ki.

Az uniós pénzeket ő egy hónap alatt haza tudná hozni, hiszen mindenki számára tiszta, hogy mi szükséges ehhez. Párja már benyújtotta a szükséges javaslatokat az Országgyűlésnek. 

Fő feladatként nyomatékosította, hogy szakpolitikákban, emberekben, még stílusban is, a társadalommal való párbeszédben hiteles alternatívát kínáljunk az Orbán-kormánnyal szemben. Természetes, hogy ebben nekünk, mint legnagyobb ellenzéki pártnak kiemelt felelősségünk van, mint ahogy kiemelkedő a feladataink vannak a következő választások előtti együttműködés megteremtésében is.