Tarolt a Violkonyha az Egerszegi Advent legjobb forralt borára kiírt versenyen
817 voks közül a legtöbbet a Violkonyha kapta Zalaegerszegen, az Egerszegi Advent keretében meghirdetett: "hol ittad a legjobb forralt bort ?", közönségszavazáson.
Ezüstérmes lett a Borkocka, bronzot kapott a Tütü Gasztró Busz, az első ötbe pedig belefért még a Mimosa Lounge és a Fontana Kávé és Csokibár forralt bora is.
A Violkonyha forralt bora, talán azért lett aranyérmes, mert a minőségi szekszárdi vörösbor, illetve rozé adták az alapot. Különlegességük volt az eperpürés rozé, az alkoholmentes italok kedvelőinek a téli fűszeres alma levet kínálták. A falatozáshoz pedig várvölgyi hurka, kolbász, csülök várta a vendégeket.
Köztudott, hogy a forralt borhoz nélkülözhetetlen a jó bor, olcsó lőréből ihatatlan zagyvalékot lehet csak készíteni. A jó bornak nem kell cégér, -tartja a mondás. Fontos, hogy ne legyen kellemetlen íze, illata, ne legyen dugós, borhibás, vagy éppen oxidált, ugyanis hiába a sok fűszer, ezek a hibák ugyanúgy kiérződhetnek a pohárban. Még akkor is, ha ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, naranccsal, kardamommal vagy éppen más, kedvelt fűszerrel.
A teltebb ízek kedvelőinek a vörösbor a jó választás, míg a könnyedebb italok rajongói inkább fehérborból készítik.
A Violkonyha mindenesetre garantáltan eltalálta a megfelelő ízvilágot, hiszen a legtöbb szavazatot ők kapták a 2022-es Egerszegi Advent forralt borának elkészítőjeként.
A nyertesnek járó oklevelet tegnap, Balaicz Zoltán polgármester adta át Viola Kittinek, a Violkonyhát működtető zalaegerszegi székhelyű Violka Family Kft. ügyvezetőjének.
A versenyt a 2016-os Egerszegi Adventre hirdette meg először az önkormányzat a Városmarketing Irodával együttműködve.
A szép hagyomány 2023-ban is folytatódni fog!