2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Értelmetlen és kegyetlen pusztítás ellen tiltakozott a Momentum az Orosz Nagykövetségnél

frisshirek.hu, 2023. január 15. - 15:36
Értelmetlen és kegyetlen pusztítás ellen tiltakozott a Momentum az Orosz Nagykövetségnél

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti frakcióvezető-helyettese, a budapesti orosz nagykövetség előtt hívta fel a figyelmet az orosz agresszió okozta borzalmakra és biztatott arra mindenkit, hogy támogassa a Momentum gyűjtését a kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítése érdekében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Novemberben én is Ukrajnában jártam és személyesen szembesültem a háborús szenvedéssel. Elvesztett családtagok, rokonok, barátok, lebombázott lakóházak és megrongált infrastruktúra” – mondta a Facebookra feltöltött videóban a Momentum politikusa a nagykövetség előtt, miközben a párt aktivistái a háborús pusztításról készült képeket tartottak fel.

A szóvivő szerint itt az ideje, hogy erősebben álljunk ki Ukrajna, a NATO és EU partnereink mellett.

Ezért a Momentum néhány tagjával még ebben a hónapban visszautazunk Ukrajnába, hogy ott a kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak segítsünk, hogy legyen mivel áramot termelniük és fűteniük

számolt be Tompos arról, hogy miért is kezdett adománygyűjtésbe a Momentum és miért visz aggregátorokat és invertereket a háborút elszenvedő Ukrajnába.

Az akció végén háborús képeket a Momentum aktivistái kihelyezték az orosz nagykövetség kerítésére.

A Momentum adománygyűjtését a https://momentum.hu/ukrajna weboldalon lehet támogatni.

A NASA műholképei megmutatják, hogy mekkora károkat okoznak az orosz rakétatámadások az ukrán energiarendszerben. Az ország nagy részén nincs áram éjszakánként, de a nagyobb városokban is mindennaposak az áramkimaradások, a fűtésről nem is beszélve - írja Tompos Facebook-bejegyzésében.