2023.03.22., szerda - Benedek
Győr: 9o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Moszkva az olajkitermelés visszavágásával fenyegetőzik, válaszul az ársapka bevezetésére

frisshirek.hu, 2022. december 23. - 10:17
Moszkva az olajkitermelés visszavágásával fenyegetőzik, válaszul az ársapka bevezetésére

Oroszország 5-7 százalékkal vághatja vissza olajkitermelését 2023 elején, válaszul az orosz nyersolaj, illetve az egyéb olajipari termékekre a nyugati országok által bevezetett ársapkára – jelentette be Alekszander Novak miniszterelnökhelyettes az állami televízióban. Az intézkedés következtében 500-700 ezer hordóval csökkenhet naponta az olajkitermelés. Mindeközben Észak-Korea hivatalosan cáfolta, hogy lőszereket szállítanak az orosz hadsereg számára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Európai Unió és a G7 országok 60 dollár/barrel (hordó) árban maximálták a tengeri szállítású, exportált orosz olajért fizethető árat, az intézkedés december 5-én lépett hatályba.

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap bejelentette, a jövő hét elején elnöki rendeletet bocsát ki, mely tartalmazza majd a nyugati intézkedésre adott orosz választ - írja a France24.com.

Oroszország minden bizonnyal az olaj világpaici árára kíván hatást gyakorolni olajkitermelése visszafogásával.

Észak-Korea tagadja, hogy lőszert szállított az orosz hadsereg számára

A phenjani külügyminisztérium tagadta azokat a médiajelentéseket, melyek szerint Észak-Korea lőszert szállított az Ukrajnában harcoló orosz haderő számára. A tárca alaptalannak nevezte az állításokat. Megvádolták ugyanakkor az Egyesült Államokat, hogy halálos fegyvereket juttat el Ukrajnába – jelentette a KCNA hírügynökség.

A japán Tokyo Shimbun nevű lap számolt be korábban arról, hogy Észak Korea lőszert, köztük tüzérségi lövedékeket szállított vasúton Oroszországba a múlt hónap folyamán. A médium szerint a következő hetekben további szállítmányok is esedékesek.

A japán média hamis jelentése, mely szerint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság lőszereket ajánlott fel Oroszországnak, a” legabszurdabb vörös hering”, mely még kommentelésre, illetve interpretálásra sem érdemes

– közölte egy minisztériumi szóvivő az észak-koreai hírügynökséggel.

Fotó: Wikipedia