2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Tovább csökkent a Fidesz népszerűsége

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 07:19
Tovább csökkent a Fidesz népszerűsége
Az erőssorrend a pártok között változatlan. A DK és a kispártok tudtak erősödni, míg a Fidesz és a bizonytalanok tábora mérséklődött.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Októberhez képest csekély mértékű változások következtek be a magyar választók pártpreferenciájában. A Fidesz a gazdasági problémák és az egyre romló EU-Magyarország kapcsolatok ellenére nem veszítette el az előnyét, de a Fidesz-szavazók lemorzsolódása kismértékben folytatódott a hónapban – írta meg a Republikon Intézet friss, októberi közvélemény-kutatásának adatait elsőként a Telex.

Ebből kiderült, hogy 1 százalékkal csökkent a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében.

Ehhez képest a bizonytalanok aránya is egy százalékkal csökkent, pedig általában a kormánypártoktól lemorzsolódó tábor ott szokott megjelenni. A továbbra is a DK a legerősebb párt teljes népességet tekintve 13 százalékon áll, míg őket a Mi Hazánk követi 7 százalékkal. A Momentum lecsökkent az MSZP-hez két százalékkal, így már mindkét formáció 4-4 százalékkal épp a bejutási küszöb alatt áll. A Jobbik három százalékot tudhat magáénak. A kispártok 1-1 százalékot erősödtek, az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Párbeszéd 3-3-2 százalékon áll.

A pártot biztosan választani tudók körét nézve a Fidesz csökkenése 2 százalékos,

jelenleg 46 százalékon áll. Az erőssorrend pedig változatlan. Ezzel összecseng az a kutatási adat, hogy a polgárok többsége nem hiszi el a Fidesz propagandáját a gazdasági válsággal kapcsolatban.

A biztos pártválasztók között a DK és a kispártok tudtak erősödni. Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb, amelyet az MSZP és a Momentum követ. Miközben a harmadik legerősebb párt a Mi Hazánk.

A kiemelt kép forrása: MTI / Illyés Tibor