2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Győr: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Nem fért bele a műsoridőbe a TV2-n a helyreigazítás

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 09:08
Nem fért bele a műsoridőbe a TV2-n a helyreigazítás
Juhász Péter végrehajtást indított a TV2 ellen, mert az szerinte nem kellően hajtotta végre a bírósági ítéletet a helyreigazításról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tények, a TV2 hírműsora hat évvel ezelőtt, 2016-ban és 2017-ben 20-nál is több különböző adásában terjesztett hamis hírt az akkor még politikusként, az Együtt alelnökeként tevékenykedő Juhász Péterről, leginkább a Portik Tamás olajbűnözőhöz fűződő állítólagos kapcsolatáról. Jogerős ítéletek támasztották alá Juhász Péter igazát és kötelezték a csatornát bocsánatkérő közlemények közzétételére, valamint sérelemdíj fizetésére - emlékeztetett összeállításában a Media1.

Bár hat éves a történet, még most sem ért véget egészen, nyilatkozta a portálnak Juhász Péter, a felperes, aki megmutatta a lapnak a vonatkozó bírósági és más hivatalos dokumentumokat is.

Végrehajtást volt kénytelen kérni a kormánypárti TV2 ellen, mert az szerinte nem megfelelően hajtotta végre az ítéletet.

A pereket ugyanis Juhász mind jogerősen megnyerte, de a TV2 a helyreigazításokat nem úgy és nem akkor közölte le, ahogy azt az ítélet megfogalmazza.

Volt, hogy anélkül közöltek információkat, hogy elmondták volna, ez egy helyreigazítás, máskor nem hangzott el Juhász Péter neve, vagy az a tény, hogy az ő jóhírnevét sértették meg.

A végrehajtási eljárásban további 500 ezer forintos bírságot szabtak ki a csatornára. Ez ellen a TV2 fellebbezett, mert az ő meglátásuk szerint az ítélet végrehajtása megtörtént.

A TV2 ugyanis azzal érvelt, hogy olyan hosszan kellett volna közölniük a helyreigazítást, hogy az nem fért volna bele a műsoridőbe.

Több adáson keresztül sugározták azt "tekintettel az ítélet rendelkező részének rendkívül terjedelmes tartamára", a bíróság ugyanis nem közölt iránymutatást a helyreigazítás közlésének pontos módjáról.

Az ítélet rendelkező részében foglalt helyreigazító közlemény olyan terjedelmes volt, hogy annak egy adásban való közzététele meghaladta volna a rendelkezésre álló műsoridőt

- érvelt a tévécsatorna. Juhász Péter ügyvédje szerint azonban nem szabad lett volna felszabdalni a helyreigazítást, ráadásul voltak olyan szakaszok is, amelyek egyáltalán nem hangzottak el a műsoridőben.

Ráadásul azt úgy olvasták fel, hogy érthetetlen legyen a szöveg, központozás nélkül.

Juhász Péter a napokban megjelenő videójában azt állította, hogy a 2018-as választások előtt a kormánymédiában 3000 cikk jelent meg a családjáról, de ezt követően csak nyolc kiadót volt erőforrása, ideje és lehetősége beperelni. Ahol perelt, ott nyert is - elmondása szerint.

A kiemelt kép forrása: Facebook