2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -9o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Ma ülésezik utoljára a Parlament

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 06:43
Ma ülésezik utoljára a Parlament
Esküt tesz Lantos Csaba új energiaügyi miniszter hétfőn, az Országgyűlés eheti háromnapos ülésének első napján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI összeállítása emlékeztet arra, hogy a tervek szerint ma ül össze idén utoljára a parlament. Az ülés 13 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, szót kap Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló is.

Leteszi az esküt Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

Az új minisztert Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december elsejei hatállyal nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök. A Frisshirek.hu-n beszámoltunk az új tárcavezető bizottsági meghallgatásáról, ahol többek között azt mondta, hogy nem kisfiúk játéka az energiaipar.

A napirend elfogadása után három órán át interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el. A bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslatok vitái is lesznek.

Egyebek mellett a képviselők tárgyalják a 2021-es zárszámadást, a jegybanktörvény módosítását, a paksi atomerőmű meglévő blokkjai üzemidejének további meghosszabbításáról szóló határozatot.

A kiemelt kép forrása: MTI / Szigetváry Zsolt