2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -8o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Hatalmas robbanás történt egy stratégiai fontosságú orosz légibázison

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 10:15
Hatalmas robbanás történt egy stratégiai fontosságú orosz légibázison
Az Engelsz-2 légibázis kulcsszerepet tölt be az ukrajnai háborúban. Az orosz haderő számos cirkálórakéta-támadást indított innen ukrajnai célpontok ellen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Engelsz-2 névre hallgató légibázis Szaratov megyében, Moszkvától délkeletre, az ukrán határtól mintegy 700 kilométerre fekszik.

Műholdas felvételek tanúsága szerint Moszkva nagyszámú bombázó repülőgépet és cirkálórakétákat telepített az elmúlt napok során Engelsz-2-re, ami azt sugallja, hogy Oroszország újabb masszív támadáshullámra készül Ukrajna ellen.  

A bázist támadás érhette ma reggel, több bombázó repülőgépben keletkeztek károk a robbanás következtében.

A bázis közelében fekvő Engelsz városában megremegtek a lakóházak – a Szaratov Online nevű internetes lap Telegram bejegyzése szerint.

Két ember sebesült meg a robbanás során, miközben legalább kettő Tu-95-ös bombázóban is károk keletkeztek. Orosz médiaértesülések szerint dróntámadás okozta a robbanást a légibázison.

Engelsz-2-n Tu-95-ös, cirkálórakéták hordozására képes stratégiai bombázók, illetve Tu-160-as szuperszonikus bombázók állomásoznak

- írja az express.co.uk.

November 28-i műholdfelvételek 20 stratégiai bombázó jelenlétét mutatták a légibázison.

Fotó:BulgarianMilitary.com