2024.04.16., kedd - Csongor
Győr: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Szántó Miklós lázadásra buzdított Tokióban

frisshirek.hu | 2022. december 04. - 07:30
Szántó Miklós lázadásra buzdított Tokióban
– A magyar múlt folyamatos szabadságharcai miatt a leleményesség egy különleges formáját alakítottuk ki, a kemény és a puha elnyomásokkal szemben az okos erő képességét – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a CPAC Japan közönsége előtt szombaton.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Szánthó Miklós szerint Magyarország ezért is viszonyul a nagy nemzetközi konfliktusokhoz óvatossággal és stratégiai nyugalommal, célja pedig a béke és biztonság. A tokiói Konzervatív Politikai Akció Konferencián az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta azt is, hogy a családok védelme nemzetbiztonsági kérdés, a demográfia nemzetstratégiai ügy.

Kiemelte:

újra a hódító birodalmi logikák korát éljük, „a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában háború van, a progresszív baloldali szirénhangok pedig nem csak a nemzet, de a család fogalmát is el akarják venni tőlünk. Ilyenkor kell újra rátekintenünk nemzetünkre, erőt meríteni történelmünkből és megvédeni gyermekeink jövőjét”.

Szánthó kiemelte, a magyar szabadságharcok során, a nagyhatalmak kemény és puha elnyomásaira adott válaszként kialakult egy túlélési ösztön, egyféle leleményesség, mely a magyar „smart power”, az okos erő egy speciális formája.

"Így a magyarok történelmét áttekintve bárki megértheti, miért közelítünk különös óvatossággal és stratégiai nyugalommal a nagy nemzetközi konfliktusokhoz"

- mutatott rá a főigazgató.

Többek közt arról is beszélt,

„mi, konzervatívok a családot nem társadalmi elvárásnak, hanem teremtési rendnek tekintjük. A gyermek áldás, nem pedig ökológiai karbonlábnyom”, ahogy szerinte a liberálisok mondják újabban. „Az élet célja a folytatólagosság, ennek útja pedig a család és a gyermek”, a magyar családpolitika és a munkaalapú társadalom építése pedig az elmúlt 12 év tényadatai alapján sikerrel kecsegtet

– fogalmazott. Beszéde végén Szánthó Miklós

a józan ész, a hit, a nemzet, a család és a múlt értékeinek védelme érdekében arra szólított fel, hogy „a konzervatívok fogjanak össze világszerte: eljött a normalitás lázadásának ideje, ez a CPAC!”

– írta közleményében az Alapjogokért Központ.


Szánthó nemrég Gulyás Gergellyel Mexikóban járt a CPAC egyik ottani rendezvényén.

Fotó: Alapjogokért Központ Facebook, ahol Szánthó Miklós Kovács Istvánnal, a Megafon vezetőjével látható. Nicsak, mintha nemrég azt nyilatkozta volna, hogy semmi kapcsolatuk a kormánnyal...