2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -8o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó Péter szerint Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

frisshirek.hu, 2022. december 03. - 21:36
Szijjártó Péter szerint Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól
Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól - közölte hivatalos Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, az Európai Unió bevezeti az olajársapkát, pedig itt lenne az ideje, hogy Brüsszelben is belássák: az ilyen és ehhez hasonló intézkedések leginkább az európai gazdaságnak fájnak.

Szijjártó Péter úgy vélte, az energiahordozók mennyiségének növelésére lenne szükség, mert az csökkentené az árakat.

Az olajársapkáról szóló tárgyalások során sokat küzdöttünk a magyar érdekekért, és végül sikerrel jártunk: Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

- mutatott rá.

Hozzátette, ezzel ismételten sikerült megvédeni Magyarország energiaellátásának biztonságát.

A Portfolio az olajársapka kapcsán megjegyzi, hogy Szíjjártó ezzel a bejelentésével "megpróbálva elvenni annak a kellemetlen élét, hogy a magyar kormány is belement az újabb oroszellenes energetikai szankcióba".

Majd a lap hozzátette, a magyar kormány most semmiféle engedményt nem harcolt ki, mivel ez a mostani döntés az EU-n kívüli, tengeri szállítású orosz olajat érinti. Abban az esetben, ha esetleg tényleg leállna a Barátság vezetéken keresztül az orosz olajszállítás, akkor egy októberben kiharcolt engedmény alapján lenne lehetőségünk tengeri szállítással orosz olajat venni, amit az Adria vezeték felől juttathatnánk el Százhalombattára, igaz ennek a vezetéknek szűkebb a kapacitása, ami ellátási zavarokhoz vezethetne.

fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala