2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Győr: -9o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Már javában zajlik a kampány Jászberényben

frisshirek.hu, 2022. december 03. - 08:00
Már javában zajlik a kampány Jászberényben
Bár a Budai Lóránt vezette Közösen Jászberényért Egyesület bejelentette, hogy nem fog plakátolni az adventi időszak alatt, a kampányolásnak számos más módja van. A Fidesz-KDNP és Budaiék is programismertetéssel láttak hozzá a szavazók bizalmának megnyeréséhez.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jövő januárban időközi választás lesz Jászberényben, amihez hátra már 50 nap sincs. A jelenlegi polgármester, Budai Lóránt vezette Közösen Jászberényért csapat kijelentette, hogy a karácsonyi ünnepre tekintettel advent idején nem fogja plakátokkal "szennyezni" a város közterületét. Konkrétan ugyan a Fidesz-KDNP nem jelentette ki a csatlakozását ehhez a kezdeményezéshez, de azt ígérték, ők is figyelembe veszik az adventi időszak kereteit.

A plakátoláson kívül azonban számos más mód van a kampányra.

Minden bizonnyal az is már az időközi kampánynak köszönhető - ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk -, hogy egy postán megkönyörült a Magyar Posta Zrt. a megyénkben, a portelkin, amely Jászberényhez tartozik közigazgatásilag. A két nagy tábor azonban a politikai programuk ismertetésével is kampányüzemmódba kapcsolt.

Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Bódis Bélával az oldalán (aki jelenleg is fideszes önkormányzati képviselő, de most is megmérkőzik a székéért) egy sajtótájékoztató keretén belül mutatta be egyik legfontosabb célkitűzését:

körforgalmat alakítana ki a Szabadság téren.

Jászberény belvárosának fontos lámpás csomópontja az, ahol áll az ikonikus Bundás-kút is. Besenyi Orsolya bejelentkezésében azt ígérte, hogy úgy szeretnék a körforgalmat kialakítani, hogy a most felújított kutat és a most elkészült Szatmári Hotelt semmi kár ne érje.

Mindeközben Budai Lóránt és csapata sem tétlenkedik. A polgármester Bozsik Ferenccel a körzet képviselő-jelöltjével (aki jelenleg is tagja a testületnek) Portelekre látogatott.

Örömmel mondhatom, hogy az elmúlt években kialakult pozitív együttműködésnek köszönhetően, a cég az önkormányzattal karöltve hamarosan egy új buszvárót fog telepíteni a település központjában, ezzel is segítve Portelek időskorú vagy mozgásában korlátozott lakosságát

- jelentette be a polgármester a Facebook-oldalán egy évek óta jelenlévő lakossági igény teljesítését. Nincs okunk kételkedni, hogy a portelkiek számára örömteli fejleményre akkor is sor került volna, ha nincs az időközi kampány.

A kiemelt montázshoz felhasznált képek forrása: Besenyi Orsolya és Budai Lóránt Facebook-oldala