2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Közös siker a Johanneum bővítése

Hajmási Judit, 2022. december 02. - 12:20
Közös siker a Johanneum bővítése
550 millió forinttal támogatta az önkormányzat az újabb 44 férőhely kialakítását a Szombathelyi Evangélikus Diakoniai Központban a Johanneumban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az önkormányzat, az evangélikus egyház és a Falco Zrt együttműködésének gyümölcseként méltó körülmények között tudhatjuk az ellátásra szoruló idős szombathelyieket a Johanneumban. A város 550 millió forintot tett hozzá a 44 férőhely kialakításához. Megérte. Köszönet mindenkinek, aki segített! Éljenek a szombathelyi idősek! Éljen Szombathely

– számolt be a város újabb fejlesztéséről Nemény András polgármester.

Az egészségügyi és szociális rendszerek leépülésével egyre komolyabb gondot okoz a családoknak az idős, beteg családtagok ellátása. Ráadásul egyre kevesebb a magas színvonalú és megbízható otthon, ahol nyugodt szívvel hagyhatjuk ott szerettünket, tudva, hogy megfelelően gondoskodnak róla.

Otthonunkat az idős emberek, illetve a középsúlyos, súlyos és halmozottan fogyatékkal élők szakosított bentlakásos jellegű ápolására, gondozására hoztuk létre. Tevékenységi körünk egyházi keretek között működő szociális ellátásként határozható meg.

Fő célként a reánk bízott, egyenrangú partnerként kezelt emberek nálunk töltött éveinek a lehetőségekhez mért legmagasabb életszínvonalú, gondtalan eltöltését tűztük ki.

Munkánkban hitünkből eredően Jézus Krisztus tanítása szerinti emberi értékekre helyezzük a legmagasabb hangsúlyt, amit a szervezetünk valamennyi munkatársa nemcsak a mindennapi munkájában, hanem az egész életszemléletében is igyekszik kinyilvánítani – írja bemutatkozójában a Johanneum.

Az új fejlesztésnek köszönhetően nyugati színvonalú, tiszta és otthonos környezet vár tehát azokra, akik arra kényszerülnek, hogy elhagyják otthonaikat. Ez pedig újabb szép és hasznos példája a közös munkának.

Fotó: Facebook / Nemény András