2024.04.16., kedd - Csongor
Győr: 7o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Végre élvezhetünk egy kis napsütést

frisshirek.hu | 2022. december 01. - 06:30
Végre élvezhetünk egy kis napsütést
Csütörtökön az északi, északkeleti tájakon lehetnek hosszabb napos időszakok. Délen és nyugaton lesz felhősebb az idő. Nyugaton, délnyugaton kezdetben gyenge eső, a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 Celsius-fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön hazánk délnyugati felén erősen felhős idő várható, ott kora délelőttig még gyenge szemerkélés előfordulhat. Másutt változóan felhős, napos idő várható, főleg fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd délutántól felhősödés kezdődik.

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 Celsius-fok között várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint marad a frontmentes időjárás.

Hosszabb-rövidebb időre több helyen kisüthet a nap, ami jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre a szürke napok után.

Ám napközben is lesznek nyirkosabb, ködösebb tájak, ahol sokaknál felerősödhetnek az izületi panaszok. Egyeseknél fejfájás, migrén és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. A felhős tájakon élők körében jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Az autósoknak azzal kell számolni, hogy a pára, a köd továbbra is korlátozott látási viszonyokat okozhat, főként a reggeli órákban.

Délen és a Dunántúlon eső, havas eső ismét előfordulhat, így előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok.

Illusztrációs fotó: Pixabay