2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Befogadó játszóteret adtak át Szekszárdon

Tóth Rózsa, 2022. november 30. - 06:50
Befogadó játszóteret adtak át Szekszárdon
Az önkormányzat a terület kijelölésével és alkalmassá tételével járult hozzá a megvalósításhoz.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Átadták a Szerencsejáték Zrt. támogatásával megvalósult befogadó játszóteret Szekszárdon a Wesselényi utcában - tájékoztatott a Szekszárd - több mint jó bor Facebook oldal.

Ma Magyarországon minden 14. gyermek valamilyen fogyatékossággal él. A Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt” elnevezésű programjában megépült különleges játszótér a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremti meg a közös játék örömét, hiszen ahogy a program is vallja:

Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!

Az eseményen jelen volt Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt” játszótérépítési programjának jószolgálati nagykövete, Gyurkovics János alpolgármester és Máté Péter önkormányzati képviselő.

A 70 millió forint értékű játszótér kialakítását teljes egészében a Szerencsejáték Zrt. finanszírozta, az önkormányzat a terület kijelölését és alkalmassá tételét vállalta.

A befogadó játszóterek olyan közösségi létesítmények, amelyekben fogyatékossággal élő és ép gyermekek együtt tudnak játszani. A játszótéren elhelyezett játékok nem csupán akadálymentes élményszerzési lehetőséget, de elfogadó látásmódot és nyitott hozzáállást is kínálnak már egészen fiatal kortól

-olvasható a játszótéren kihelyezett táblán.

Az eszközök között van szócső, álló mérleghinta, süllyesztett peremű trambulin, horgászház evezős fészekhinta kétállású fémvázas hinta, kombinált edukációs panel és homokozó.

A vízi világ tematikájú játszótér területe zárt. 8-20 óra között használhatják a 14 éven aluli gyermekek.

Fotó: Szekszárd - több, mint jó bor Facebook oldala