2024.02.26., hétfő - Edina
Győr: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

A karácsonyi szünetben is nyugodtan pancsolhatunk

Arató Klári | 2022. november 30. - 17:45
A karácsonyi szünetben is nyugodtan pancsolhatunk
Az elszabadult energiaárak következményei minden bizonnyal hosszú évekre nyomot hagynak bennünk: a hideg irodákban, színházban ücsörgések vagy akár a könyvtárak, uszodák bezárása. A nehézségek természetesen a Baranya megyei uszodákat, fürdőket is érintik, de egyelőre kitartanak.

Bár kormányzati támogatásnak köszönhetően az idén megmenekült sok uszoda a bezárástól, a jövő évi működés még kérdéses. Pécsett is annyi bizonyos csupán, hogy a Hullámfürdő ebben az évben még működik – utána pedig majd meglátjuk…

A Frisshirek.hu megkereste a Mohácsi Uszoda és Termálfürdőt, hogy megtudakoljuk, mennyiben érintik a létesítményt az elszabadult árak. Vég Bence, uszodavezető megkeresésünkre elmondta,

a mohácsi uszodát is komolyan érintik a megemelkedett energiaárak. A létesítmény elektromos energiából jelentős mennyiséget használ, melynek beszerzési ára a 2022. év eleji mérték többszöröse lett.

Hozzátette,

a tanuszoda üzemeltetése tekintetében számos takarékossági intézkedést kellett bevezetniük, a legkisebb volumenű megtakarítási lépésektől, egészen a szigetelési, gépészeti korszerűsítési feladatokon át a szellőztetésig bezárólag.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy

Mindennek célja, hogy a heti 1.500 gyermek úszásoktatása, edzése továbbra is zavartalanul biztosítva legyen.

Mint megtudtuk, a létesítmény sikeresen pályázott a Honvédelmi Minisztériumnál, így az idei évre 6,35 milliós támogatást nyertek el, az uszoda működése kapcsán felmerült jelentős veszteséget pedig Mohács Város Önkormányzata, mint a települési sportfeladatok ellátási kötelezettje biztosítja.

Nem kell attól tartani, hogy bezárnának a Baranya menyei fürdők az idén, így a hideg napokon és az év végi lazítás gyanánt nyugodtan tervezhetünk a megyén belüli létesítményekkel.

Mint már megírtuk korábbi cikkünkben, végig nyitva lesz a téli szezonban is a legnagyobb megyei vizes intézmény, a Harkányi Gyógyfürdő. Csak egy részleg felújítása erejéig tartott zárva a Harka Vízivilág, de ahogy a közösségi média oldalukon írták:

A karbantartás a végéhez közeledik. Telnek a medencék, készülünk a Harka Vízivilág nyitására! Várunk Mindenkit szeretettel!

A fürdő a karácsonyi ünnepek alatt is nyitva lesz, így az egész család számára kellemes időtöltés kínálkozik.

Az ünnepi nyitva tartás a következőképp alakul.

december 24. 10:00-14:00,

december 25. 14:00-18:00,

december 26-30. 

10:00-18:00 a Gyógyfürdő, 10:00-20:00 a Harka Vízivilág és a Gyerekvilág, illetve 12:00-20:00 a Szaunavilág tart nyitva.

Fotó: Mohácsi Uszoda és Termálfürdő Facebook-oldala