2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -8o - -6o
Az ország 19 megyéjében

A karácsonyi szünetben is nyugodtan pancsolhatunk

Arató Klári, 2022. november 30. - 17:45
A karácsonyi szünetben is nyugodtan pancsolhatunk
Az elszabadult energiaárak következményei minden bizonnyal hosszú évekre nyomot hagynak bennünk: a hideg irodákban, színházban ücsörgések vagy akár a könyvtárak, uszodák bezárása. A nehézségek természetesen a Baranya megyei uszodákat, fürdőket is érintik, de egyelőre kitartanak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bár kormányzati támogatásnak köszönhetően az idén megmenekült sok uszoda a bezárástól, a jövő évi működés még kérdéses. Pécsett is annyi bizonyos csupán, hogy a Hullámfürdő ebben az évben még működik – utána pedig majd meglátjuk…

A Frisshirek.hu megkereste a Mohácsi Uszoda és Termálfürdőt, hogy megtudakoljuk, mennyiben érintik a létesítményt az elszabadult árak. Vég Bence, uszodavezető megkeresésünkre elmondta,

a mohácsi uszodát is komolyan érintik a megemelkedett energiaárak. A létesítmény elektromos energiából jelentős mennyiséget használ, melynek beszerzési ára a 2022. év eleji mérték többszöröse lett.

Hozzátette,

a tanuszoda üzemeltetése tekintetében számos takarékossági intézkedést kellett bevezetniük, a legkisebb volumenű megtakarítási lépésektől, egészen a szigetelési, gépészeti korszerűsítési feladatokon át a szellőztetésig bezárólag.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy

Mindennek célja, hogy a heti 1.500 gyermek úszásoktatása, edzése továbbra is zavartalanul biztosítva legyen.

Mint megtudtuk, a létesítmény sikeresen pályázott a Honvédelmi Minisztériumnál, így az idei évre 6,35 milliós támogatást nyertek el, az uszoda működése kapcsán felmerült jelentős veszteséget pedig Mohács Város Önkormányzata, mint a települési sportfeladatok ellátási kötelezettje biztosítja.

Nem kell attól tartani, hogy bezárnának a Baranya menyei fürdők az idén, így a hideg napokon és az év végi lazítás gyanánt nyugodtan tervezhetünk a megyén belüli létesítményekkel.

Mint már megírtuk korábbi cikkünkben, végig nyitva lesz a téli szezonban is a legnagyobb megyei vizes intézmény, a Harkányi Gyógyfürdő. Csak egy részleg felújítása erejéig tartott zárva a Harka Vízivilág, de ahogy a közösségi média oldalukon írták:

A karbantartás a végéhez közeledik. Telnek a medencék, készülünk a Harka Vízivilág nyitására! Várunk Mindenkit szeretettel!

A fürdő a karácsonyi ünnepek alatt is nyitva lesz, így az egész család számára kellemes időtöltés kínálkozik.

Az ünnepi nyitva tartás a következőképp alakul.

december 24. 10:00-14:00,

december 25. 14:00-18:00,

december 26-30. 

10:00-18:00 a Gyógyfürdő, 10:00-20:00 a Harka Vízivilág és a Gyerekvilág, illetve 12:00-20:00 a Szaunavilág tart nyitva.

Fotó: Mohácsi Uszoda és Termálfürdő Facebook-oldala