2024.02.26., hétfő - Edina
Győr: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Eszem-iszom a pécsi adventi buliban

Arató Klári | 2022. november 30. - 10:10
Eszem-iszom a pécsi adventi buliban
Már most, a Pécsi Adventi vásár első napjaiban is tömegek sétálnak a feldíszített Széchenyi téren, ahol a kézműves termékek mellett sok finomság is várja a kilátogatókat.

Az idei adventi vásáron nem látszik a spórolás jele: minden csillog-villog, színes fénysorok díszítik az egész főteret Pécsett, de az idén a Kossuth tér is különleges helyszínnek számít.

A pavilonokban magas minőségű kézműves termékek sorakoznak, fafaragásoktól, a saját készítésű táskákon, kerámiákon, házi szappanokon keresztül a csokoládékölteményekig  - és még sokáig sorolhatnánk.

Az ajándékok vásárlása mellett különösen jól esik ezeken a hideg napokon valami finom és meleg étel és ital. A forróborok most is elérhetők, sőt válogathatunk vörös, fehér, áfonyás, aszalt szilvás bor közül is. Két deciliter ezekből 800, 3 dl pedig 1.200 Ft-ba kerül. De a sült gesztenye illata is nagyon csábító, egy kisebb adagot megkaphatunk 700 forintért, a nagyobbért a dupláját, 1.400 forintot kell fizetnünk.

Aki megéhezik a nagy forgatagban, lángossal is csillapíthatja az étvágyát, a sima variáció 900 Ft-ba kerül, de ha tejfölt is kérünk rá, már 1.100 forintot kell adnunk érte, a turbó változat pedig (teljföl+sajt együtt) bizony 1.500 Ft-ba kerül.

Desszertnek való is kínálkozik, az egyik pavilonban erdélyi kürtöskalácsot kínálnak – melynek illata már messziről érezhető. Itt 2 ezer forintba kerül egy finomság, több variáció közül is választhatunk, többi között diósat vagy fahéjasat is.  

Az adventi vásár azonban nemcsak a vásárlásról szól, hiszen sok érdekes programot is beterveztek a szervezők, melyekről itt tájékozódhatunk.

Fotók: Advent Pécs Facebook-oldala