2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Győr: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Újabb korlátozásokat vezetett be benzinkútjain a Shell

frisshirek.hu, 2022. november 27. - 08:20
Újabb korlátozásokat vezetett be benzinkútjain a Shell
A Shell töltőállomások is lassan kezdenek kifogyni az üzemanyagból, ezért újabb korlátozásokat vezettek be. A 95-ös benzinből legfeljebb 20 ezer forintért, dízelből pedig legfeljebb 50 ezerért lehet tankolni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az RTL tudósítása szerint a Baranya megyei Hosszúhetényen

naponta összesen csak 120 liter ársapkás üzemanyagot adnak el. Egy autós 10 litert tankolhat az olcsóbbítottból és 10 litert piaci árasból.

A kút vezetője le is vezette az egyszerű képletet:

60 litert tudunk adni délelőtt, 60 litert délután

– idézte szemléjében a Telex.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a Mol a jövő héten nem szállít üzemanyagot a kis benzinkutaknak, mástól pedig nem tudnak vásárolni. 

Az ország biztonsága és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek

– írta a Mol a magyar vidéki családi tulajdonban lévő kis benzinkutak üzemeltetőinek korábban.

Az elmúlt napok csökkentett beszállítói kapacitásra vonatkozó bejelentései nyomán

a Shell-kutakon tankolásonként maximum 20 ezer forintért vásárolható 95-ös piaci áras benzin, ami nagyjából 30 litert jelent, míg maximum 50 ezer forintért piaci áras dízel.

Az RTL azonban talált olyan Shell-kutat, ahol a 95-ös kifogyott.

A Holtankoljak szakértője szerint

a Shell kútjai havi bontásban kapják az üzemanyagot, ha az elfogy, akkor abban a hónapban nem kapnak többet.

A Mol szerint 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek, mint a normál időszakokban, illetve már külföldről is vesznek üzemanyagot.

Illusztrációs fotó: Shell.hu