2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Győr: -9o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Nukleáris robbanófejüktől megfosztott rakétákat vetett be Moszkva Ukrajnában

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 13:51
Nukleáris robbanófejüktől megfosztott rakétákat vetett be Moszkva Ukrajnában
A brit hírszerzés legfrissebb jelentése szerint az oroszok nukleáris robbanófejüktől megfosztott hordozórakétákkal lövik Ukrajnát. Az akció mögött az ukrán légvédelem megtévesztésének szándéka állhat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A londoni védelmi tárca közzétette a brit hírszerzés legfrissebb jelentését az ukrajnai háború állásával kapcsolatosan. A mai jelentés szerint:

  • Oroszország valószínűleg leszerelte a nukleáris robbanófejeket kiöregedő nukleáris cirkálórakétáiról, majd a rakétákkal Ukrajnát veszi célba. Mindez arra utalhat, hogy Moszkva készletei a nagy hatótávolságú rakéták vonatkozásában kimerülőben vannak.
  • Egy nyílt forrásból származó felvételen egy lelőtt AS-15 KENT légi indítású cirkálórakéta roncsai láthatók, amelyet az 1980-as években kizárólagosan nukleáris hordozórakétának terveztek.
  • Az ilyen rakéta mozgási energiája és a fel nem használt üzemanyag révén okozhat némi kárt, komoly rombolásra azonban nem képes a kijelölt célpontokba csapódva.
  • Moszkva szinte bizonyosan abban bízik, hogy a rakéták csalétekként funkcionálva elterelik az ukrán légvédelem figyelmét.

Az eredeti Twitter-bejegyzés itt olvasható:

Fotó: Wikipedia