2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Lionel Messi villant, Argentína partiban maradt

frisshirek.hu | 2022. november 26. - 22:45
Lionel Messi villant, Argentína partiban maradt
Inkább küzdelmes, semmint látványos mérkőzésen Argentína 2-0-ra legyőzte Mexikót, így megőrizte továbbjutási esélyét. A katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjában a szombati zárómérkőzés első gólját Lionel Messi szerezte.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, Argentína volt a szenvedő fél a világbajnokságok történetének legnagyobb meglepetésében, miután 2-1-re kikapott Szaúd-Arábiától a C csoport első mérkőzésén. Mexikó pedig egy Lengyelország elleni gól nélküli döntetlennel kezdte a vébét.

A szombat esti meccs előtt egyszerű volt a képlet: amennyiben veszít, biztos, hogy idejekorán, már a csoportkör után búcsúzik a tornától a végső győzelemre is esélyesnek tartott dél-amerikai válogatott. Argentína népe Lionel Messitől várta, hogy győzelemre vezeti a csapatot a mexikóiak ellen. A hétszeres aranylabdás bombaformában érkezett Katarba, és a szaúdiak ellen is gólt szerzett, még ha ez a találat – utólag már elmondható – nem is ért sokat.

A négy nappal ezelőtt történelmi vereséget szenvedetthez képest öt helyen változott – mondhatni fiatalodott – az argentin kezdőcsapat. A kétszeres világbajnok azonban a várakozásokhoz képest meglehetősen lassan, pontatlanul futballozott az első félidőben – igaz Mexikó is, de nem nekik kellett (volna) bizonyítani... Egyik fél sem válogatott az eszközökben, ha a támadókat kellett megállítani.

A második játékrészben aztán komoly, de meddő mezőnyfölényből, és jóformán a semmiből Angel di Maria átadása után

Messi a 64. percben jó húsz méterről kilőtte a mexikói kapu bal alsó sarkát.

A második félidő első kaput eltaláló lövéséből született meg a mérkőzés első gólja – a második pedig a másodikból:

Enzo Fernandez a 87. percben egy biciklicsel után védhetetlenül tekerte a labdát a kapuba.

A végeredmény: Argentína-Mexikó 2-0.

Mint megírtuk, a csoport másik mérkőzésén ma délután Lengyelország ugyancsak 2-0-ra verte Szaúd-Arábiát.

A zárófordulóban, november 30-án, szerdán 20 órai kezdettel Argentína Lengyelországgal méri össze erejét, Mexikó pedig Szaúd-Arábiával csap össze. Valamennyi válogatottnak megvan még az esélye mind a nyolcaddöntőbe jutásra, mind a kiesésre.

A C csoport állása

  1. Lengyelország  2  1 1 0  2-0  4
  2. Argentína        2  1 0 1  3-2  3
  3. Szaúd-Arábia   2  1 0 1  2-3  3
  4. Mexikó            2  0 1 1  0-2  1

Fotó: Az argentin Lionel Messi ünnepel, miután berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Mexikó mérkőzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. november 26-án. MTI/AP/Ariel Schalit