2024.04.17., szerda - Rudolf
Győr: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Putyin katonaanyákkal találkozott

frisshirek.hu | 2022. november 25. - 15:50
Putyin katonaanyákkal találkozott
Orosz katonaanyákkal találkozott ma Vlagyimir Putyin. Olyan szülőkkel, akiknek fiai Ukrajnában harcolnak. Oroszország elnöke a maga és az orosz vezetés nevében együttérzéséről biztosította azokat az anyákat, akik elveszítették gyermekeiket a harcok következtében.

Az Orosz Anyák Napja előtt két nappal Vlagyimir Putyin elnök zárt ajtók mögött olyan édesanyákkal találkozott Novo-Ogarjovo-i rezidenciáján, akiknek fiait a közelmúltban hívták be a hadseregbe – jelentette be a Kreml.

Oroszország elnöke azt mondta nekik, ne higgyenek el mindent, amit a televízióban látnak, vagy az interneten olvasnak. Ugyanis sok hamis információ kering mindenfelé - a Reuters híradása szerint..

A 17 anyával folytatott találkozón, melyet nem élőben adott le az állami televízió, Putyin azt is elmondta, az orosz vezetők átérzik azok fájdalmát, akik elveszítették szeretteiket Ukrajnában. Ígérte, nem fogja elfelejteni azoknak az anyáknak a mérhetetlen szenvedését, akik elveszítették fiaikat a kilenc hónapja tartó fegyveres konfliktus során

Oroszország továbbra is „különleges katonai műveletnek” nevezi az ukrajnai háborút.

Moszkva több százezer katonát küldött harcolni Ukrajnába, köztük tízezrével olyanokat is, akik a szeptemberben bejelentett részleges mozgósítást követően lettek behívva a hadseregbe a tartalékos állományból.

A felvételen Putyin az orosz katonaanyákhoz intézett szavai voltak hallhatóak, az anyák megjegyzéseit, esetleges kérdéseit nem mutatták be a tv-nézőknek.

Fotó: Orosz katonaanyákal találkozott Vlagyimir Putyin, TASZSZ