2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Győr: 7o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Kétéves kisfiú halt meg a kigyulladt házban

frisshirek.hu | 2022. november 24. - 21:05
Kétéves kisfiú halt meg a kigyulladt házban
Egy kisgyermek holttestét találták a tűzoltók a Békés megyei Kisdombegyházon, ahol egy családi ház gyulladt ki csütörtök délután. Azóta a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított eljárást.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta:

a parasztházban két szoba és az előszoba égett teljes terjedelmében. A tűzoltók a lángok oltása közben egy gyermek holttestét találták.

Az épület lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik

– jelezte a szóvivő.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte: a tűz kitörésekor az épületben egy kétéves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 esztendős nő tartózkodott. A felnőttek még ki tudtak menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, a helyszínen meghalt.

A megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit

– írták a rendőrségi honlapon.

Magyar Zsolt, Kisdombegyház polgármestere a Ripostnak azt mondta, a család négy gyermeket nevel, a szülők dolgozni voltak, a nagymama volt otthon, amikor a lángok felcsaptak. Úgy tudják a falubeliek, a legkisebbik gyermek lelte halálát a tűzben.

Porig égett ott minden, már amennyit látni lehetett. Semmi nem maradt. A család elhelyezéséről szeretnénk gondoskodni, van egy olyan épületünk, ahol konvektorokkal tudunk fűteni. Ideiglenesen az is segítség. Megoldjuk, hogy legyenek ruháik, most szedjük össze, amit csak lehet. Az egész település összefogott

– nyilatkozta a lapnak a település vezetője.

Illusztrációs fotó: Pixabay