2024.04.16., kedd - Csongor
Győr: 6o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor Elon Musknak üzent a Twitteren

frisshirek.hu | 2022. november 19. - 17:33
Orbán Viktor Elon Musknak üzent a Twitteren
Szavazást indított a Twitter mikroblog felületén Donald Trump előző amerikai elnök fiókjának visszaállításáról Elon Musk, a platform új tulajdonosa.

A szavazás közép-európai idő szerint szombat hajnalban kezdődött, a felhasználók 24 órán keresztül adhatják le voksukat. Az MTI beszámolója szerint a szombat délelőtti állás szerint a mintegy 8 millió szavazó 52 százaléka engedné vissza Trumpot a Twitterre.

Orbán Viktor is beszált a szavazásba. Saját fiókjában megosztotta a szavazásról szóló posztot, és azt írta:

„Találják ki, mire szavaznék”.

Azt nem tudni, az üzenetet megkapta-e Musk, de az biztos, hogy egy igen közülük ezek szerint egyértelműen Orbán Viktor miniszterelnöké volt.

Mint megírtuk, a miniszterelnök már a Twitterre való regisztrációja után az első posztjai közt tett közzé egy olyan bejegyzést, amelyben „jóbarátját”, Donald Trumpot hiányolta. Augusztus elején személyesen is találkoztak Dallasban, ahol az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (Conservative Political Action Conference, CPAC) megnyitóján Orbán Viktor is beszédet mondott - írja a hang.hu.

Mint ismeretes, Donald Trump volt amerikai elnök felhasználói fiókját akkor függesztették fel, amikor 2021. január 6-án szélségesebb támogatói megostromolták a Capitoliumot Washingtonban, ezzel tiltakozva a választási eredmények meghamisítása ellen. 

Musk egyébként pénteken több olyan felhasználói fiók újbóli működését jóváhagyta: Jordan Peterson író, Kathy Griffin humorista, ahogy a konzervatív szatíraoldal, a The Babylon Bee is.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala