2024.04.16., kedd - Csongor
Győr: 8o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Több száz millióból újul meg Tát csatornahálózata

frisshirek.hu | 2022. november 17. - 08:40
Több száz millióból újul meg Tát csatornahálózata
386 millió forintból újítják fel a csatornahálózat három kilométeres szakaszát.

Felújítják Táton a település kertvárosi részének csatornahálózatát több mint három kilométeren, 386 millió forintból – tudta meg az MTI


Bándi Gábor a megyei területfejlesztési társaság projektmenedzserének tájékoztatása szerint a magas dunai vízállás, a csapadákos időjárás, a környező dombokról lezúduló csapadék miatt aktuálissá vált a csatornahálózat cseréje. Az árkok már nem képesek elvezetni a vizet a lakóterületekről. Az alacsonyabban fekvő részeken előfordulnak árvizek és belvizek is.

Az európai uniós vissza nem térítendő támogatás felhasználásával zárt, illetve áttört burkolattal ellátott árkokat alakítanak ki, helyreállítják a kapubejárókat, a közutak alatt zárt csatornát építenek, a terület legmélyebb pontján pedig záportározót létesítenek. A tervezett rendszer elemei egyszerre biztosítják a bele vezetett csapadékvíz helyben tartását és kezelését azáltal, hogy szikkasztó rendszerűek, a puffertározó pedig a záporcsúcsok okozta elöntési kockázatot csökkenti.

November 22-én 16.30-tól várnak minden érdeklődött a táti polgármesteri hivatal nagytermébe, aki szeretné megismerni a fejlesztés részleteit.

A kép forrása: tat.hu