2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Két megyében ellenőrizték az egész 55-ös főutat

Bottyán Róbert, 2022. november 16. - 13:15
Két megyében ellenőrizték az egész 55-ös főutat
A rendőrök tegnap egész napos, összehangolt és átfogó ellenőrzést hajtottak végre a két megyét átszelő 55-ös számú főút térségében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A police.hu-n azt írják, az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a gyorshajtók kiszűrése volt. Ezen túlmenően a rendőrök általános közlekedésrendészeti ellenőrzést is végeztek.

A Bács-Kiskun megyei csoport tagjai – a megyei forgalomellenőrző alosztály, valamint a bajai és kiskunhalasi közlekedésrendészeti munkatársak – összesen 195 ezer forint közigazgatási bírságot és 20 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a szabálysértőkkel szemben. 36 esetben az objektív felelősség hatálya alá tartozó sebességtúllépést rögzítettek.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az akció időtartama alatt összesen 650 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki 23 jogsértővel szemben.

A rendőrség felhívja a figyelmet, a sebességtúllépés a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka, hiszen sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének.

Fotó: police.hu