2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Győr: 3o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Tatabánya és Esztergom is új parkolóhelyekkel bővül

frisshirek.hu | 2022. november 07. - 17:45
Tatabánya és Esztergom is új parkolóhelyekkel bővül
A tervek alapján mind a két városban év elejére elkészülhetnek az új parkolóhelyek.

A terveknek megfelelően, jó ütemben készül Esztergomban a Zöld parkoló a Prímás-szigeten. Jelenleg azon dolgoznak, hogy 114 személygépkocsi helyet, 3 buszparkolót és 6 elektromos autó parkolására alkalmas helyet alakítsanak ki 2022 év végéig. A belvárost szeretnék részben tehermentesíteni a parkoló autóktól. Az újonnan épülő parkoló használata ingyenes lesz és a belvárostól pár perc sétával megközelíthető.


2023-tól Esztergom is csatlakozik, azon településekhez, ahol megszűnik a zöld rendszámra járó ingyenesség. A városvezetés döntését azzal indokolta, hogy fenntarthatatlanná vált, hogy a nagy számú elektromos meghajtású autó ingyenesen használja parkolásra a közterületeket. 2023 január 1-től csak a gépjármű töltése közben, a kijelölt töltőhelyeken parkolhatnak ingyenesen a zöld rendszámos járművek.

Tatabányán november 2-án kezdték el a Mártírok úti parkoló kialakítását a SZÜV oldalán, melynek költsége megközelítőleg 20 millió forint. A kivitelezési munka során az érintett területen félpályás forgalmi sáv lezárással kell számolni- olvasható a Tatabanya.hu-n a város hivatalos portálján.

A munkálatokat várhatóan 2023 év januárjában fejezik be.

A kép forrása:Városunk, Tatabánya Facebook-oldala