2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Győr: -8o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Börtönben töltheti a karácsonyt Schadl György

frisshirek.hu, 2022. november 07. - 19:30
Börtönben töltheti a karácsonyt Schadl György
A Fővárosi Törvényszék meghosszabbította a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének letartóztatását – értesült a 24.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A bíróság szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt tartotta fent a kényszerintézkedést Schadl Györggyel szemben, aki a döntés értelmében az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig maradhat rács mögött - írja az információt megszerző lap, a 24.hu.

A törvényszék végzése csak azután válik véglegessé, ha a vádlottak és védőik nem jelentenek be fellebbezést. azonban még nem végleges, mert azzal szemben a vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést.

Morvai Attila, Schadl György ügyvédje a lapnak elmondta, nem számítottak ilyen súlyos döntésre, hiszen előzetes információik szerint az ügyészség indítványa az volt, hogy ügyfele kerüljön bűnügyi felügyeletbe nyomkövető készülékkel felszerelve. Hogy a bíróság miért döntött súlyosabb ítélet mellett, nem tudja.  

A végrehajtói kar elnöke így már második karácsonyát töltheti rács mögött. 

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, továbbá pénzmosás miatt emelt vádat Völner Pár, az év elején megbukott igazságügyi államtitkár, és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke valamint 22 társuk ellen - írta meg a frisshirek.hu.

A vádirat szerint Schadl már 2018 májusa előtt korrupciós kapcsolatot alakított ki Völnerrel, aki akkor már az Igazságügyi Minisztérium államtitkára volt.

SCHADL EZT KÖVETŐEN 2021 JÚLIUSÁIG LEGALÁBB 83 MILLIÓ FORINTOT ADOTT ÁT AZÉRT A POLITIKUSNAK, HOGY Ő BEFOLYÁSÁT LATBA VETVE JOGTALAN ELŐNYSZERZÉSSEL HÁLÁLJA MEG AZ ÖSSZEGET.

Fotó: RTL Híradó képernyőfotó