2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Győr: -9o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Hat évet kapott, mert a torkára taposott és megölte a feleségét!

frisshirek.hu, 2022. november 02. - 19:05
Hat évet kapott, mert a torkára taposott és megölte a feleségét!
Hat év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék szerdán azt a férfit, aki tavaly tavasszal súlyosan bántalmazta, majd megfojtotta feleségét egy panzióban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A férfit erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek. A férfival szemben az asszony kezdeményezésére több eljárás is indult, mivel bár a felek között a házastársi kapcsolat már korábban megszakadt, ám a férfi a nő közelében maradt, az utcára kerülve a korábbi közös lakóhelyük lépcsőházában töltötte az éjszakákat, ingóságait és ruházatát is ott tárolta.

Sőt, a bíróság korábban távoltartást is elrendelt, ám ennek hatálya, ahogy írják, tavaly áprilisban lejárt.

Az MTI tájékoztatása szerint a férfi és a nő 2021. április 23-ra találkozót beszélt meg, ennek helyszínéül egy szegedi panzióban béreltek szobát. A találkozón szóváltás, majd dulakodás alakult ki közöttük. Előbb a nő ütötte meg többször két fémcsővel a férfit, majd a vádlott azokat tőle elvéve ütni és szurkálni kezdte feleségét. A nő a bántalmazás közben a földre került, az ütések jelentős része már ülő, illetve fekvő helyzetben érte. A vádlott végül a nő nyakára lépett, majd kezével a falnak támaszkodva, egyensúlyozva addig tartotta ott magát, amíg a sértett meg nem fulladt.

Az áldozat halálát nem az ütések okozták, bár több mint ötvenet szenvedett el belőlük, hanem fulladás.

A szakértő vélemény szerint az igen alacsony értelmi képességű, a sértettől gyermeteg módon függő vádlott a bűncselekményt felfokozott érzelmi állapotban követte el, de beszámítható volt.

Gaudi Tibor bíró az indoklásnál kifejtette, a vádlott az őt ért támadás megállításáig jogos védelmi helyzetben volt. Miután a vádlott nála jóval gyengébb nőtől a csöveket elvette, ez azonban megszűnt. A vádlott az őt ért támadásra, valamint a hónapokig tartó, szélsőséges stresszt kiváltó élethelyzetére reagált agresszívan, fékezhetetlen indulattal - írta a távirati iroda.

Az ítélettel szemben az ügyészség eltérő minősítés és súlyosítás, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Fotó: Szegedi Törvényszék