2022.12.05., hétfő - Vilma
Győr: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Változatlan a számlázás rendje az MVM-nél

frisshirek.hu, 2022. szeptember 29. - 21:00
Változatlan a számlázás rendje az MVM-nél
Egyes sajtóhírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott, a számlázás időpontja visszakerül a megszokott időpontra - közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
A számlák októbertől érkeznek ismét a korábbi rendben.

Az eddigi változásokat az okozta, hogy augusztus végén, a tarifafejlesztéseket követően újraindított számlázások eltérhettek az ügyfelek besorolás szerinti havi számlázási időpontjától. A számlafizetésig rendelkezésre álló napok számán ugyanakkor ez nem változtatott.

Októberben a lakossági gázfogyasztóknak elég 15-éig fizetniük akkor is, ha korábban jár le a fizetési kötelezettségük.

A késésnek nem lesz következménye, így késedelmi kamata sem. Az MVM Next folyamatosan fejleszti számlázási rendszereit az ügyfelek zavartalan kiszolgálása érdekében - tették hozzá.

Panaszt nyújt be az MVM-nek a Nyugdíjas Parlament az előrehozott fizetési határidők miatt, a frissen kézhez kapott gázszámlákat ugyanis 5 nappal a havi nyugdíjak utalása előtt kell befizetni, számolt be róla az RTL Híradó.

A CÉG ÜZLETSZABÁLYZATÁBÓL UGYANAKKOR KIDERÜL, HOGY A FIZETÉSI HATÁRIDŐT KÖVETŐ NAPTÓL A BEFIZETÉS MÁR KÉSEDELMESNEK MINŐSÜL, ÉS A FELHASZNÁLÓ A POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYV ALAPJÁN KÉSEDELMI KAMATOT KÖTELES FIZETNI

- írta meg a frisshirek.hu oldala is. Gulyás Gergely a kormányinfón elmondta, nincs ok az aggodalomra.