2022.12.05., hétfő - Vilma
Győr: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Finnország megállítja az oroszokat - legalábbis a turistákat

frisshirek.hu, 2022. szeptember 29. - 14:45
Finnország megállítja az oroszokat - legalábbis a turistákat
Ma éjféltől Finnország lezárja határait az orosz turisták előtt, mely a várakozások szerint komoly visszaeséshez vezet majd a határforgalom tekintetében – jelentette be a helsinki kormányzat.

Az oroszok beáramlása veszélyezteti Finnország nemzetközi kapcsolatait - jelentette ki Pekka Haavisto finn külügyminiszter egy mai sajtókonferencián. A családlátogatások, munkavállalási-, illetve tanulmányi célú beutazások továbbra is engedélyezettek lesznek - tette hozzá.

A helsinki kormány számára az okoz komoly problémát, hogy Finnország tranzitországgá vált a schengeni övezet országaiba igyekvő orosz turisták számára, akik a finn-orosz határt átlépve többnyire repülővel folytatják útjukat különböző nyugat-európai országokba. A kormány pénteken döntött az orosz turisták beutazásának leállításáról, a döntés ma éjfélkor lép hatályba - írja a Reuters.

Finnországnak mintegy 1340 kilométer hosszú közös határszakasza van keleti szomszédjával, Oroszországgal. Helsinki és Szentpétervár között közvetlen vasúti összeköttetés van, a vasúti személyforgalmat azonban már korábban leállíttatta a finn kormány az orosz-ukrán háború kitörését követően.

A kép illusztráció, forrása: unsplash.com