2022.12.05., hétfő - Vilma
Győr: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Állatvédők mentették meg egy kutya életét Törökszentmiklóson

frisshirek.hu, 2022. szeptember 29. - 14:22
Állatvédők mentették meg egy kutya életét Törökszentmiklóson
Egy törökszentmiklósi lakos kiéheztetve és a láncról szinte soha leoldva tartotta német dog fajtájú kutyáját.

Egy állatvédelmi alapítvány tevékenysége vezetett sikerhez Törökszentmiklóson, akiknek sikerült megakadályozni egy kutya kínzását. A szervezet ugyanis értesítette a helyi rendőrkapitányságot állatkínzás gyanúja miatt.

A hatóság azonnal elkezdte a nyomozást. Egy 46 éves törökszentmiklósi lakos a saját udvarán tartotta német dog kutyáját egy 5 méteres láncon. Mindezt azonban úgy, hogy a helyszíni szemle során a rendőröknek azt kellett megállapítaniuk, hogy a kutya senyves állapotban van, testén felfekvések keletkeztek, nyakán körkörköres kiterjedt hámsérülés és nyílt seb tátongott. Ráadásul alultáplált is volt szegény, kilátszott az összes csontja.

A feltételezett elkövető a kihallgatásakor beismerte, hogy rosszul bánt kutyájával, és kijelentette, nem is tart igényt a német dogra. Azóta az állatvédelmi szervezet befogadta a Deriknek keresztelt állatot. Az emberséges bánásmódot követő felgyógyulása után pedig reményeik szerint végre egy felelős és szeretetteljes állattartó veszi majd magához.

A kiemelt képen Derik látható, forrása: police.hu