2023.12.11., hétfő - Árpád
Győr: 0o - 4o
Az ország 19 megyéjében

ADOM Diákmozgalom: Ne halásszák el központilag az őszi szünetet!

frisshirek.hu | 2022. szeptember 29. - 19:30
ADOM Diákmozgalom: Ne halásszák el központilag az őszi szünetet!
Gulyás Gergely a mai kormányinfón bejelentette: központilag elmarad az őszi szünet, a téli szünet lesz hosszabb: december 22-től január 8-ig tartana.

A kormány eddig a középiskolák 18 fokra fűtésével próbált spórolni, most pedig a leghidegebb időszakban törölné el egy közintézményekbe való bejárást téli szünet képében.
Ha spórolási szándék miatt halasztják el az őszi szünetet,

a szülők fizetik meg a hidegebb időszakban a gáz és villany árát az otthonaikban.

Ha ezt egyénenként mind biztosítani tudják, és az emelkedő árak mellett is képesek azt fizetni, az összességében nagyobb gáz és áram felhasználást eredményez. Amennyiben viszont nem, úgy diákok maradhatnak fűtés és akar felügyelet nélküli otthonokban.

Az állam nem terhelheti át a saját felelősséget a diákok szüleire. A magyar kormány eddig sem tekintette prioritásnak az oktatást, a gyermekek védelmét viszont igen. A hideg egy valós veszély, védjük meg tőle a gyermekeinket! - írja petíciójában az ADOM Diákmozgalom.

Az őszi szünet eddig pihenési lehetőséget biztosított mind a tanároknak és diákoknak, hogy újult erővel tudjanak nekiállni a tanév folytatásának – nem mellesleg, az intézkedés ezt is szabotálja.
Amennyiben egyetért, írja alá petíciójukat.

Ne félj! Állj ki magadért! - október 23-án szolidaritási tüntetést szervez a Diákmozgalom délután 4-től a Széchenyi István téren az MTA előtt.

Facebook-eseményük kiajánlójában írják: a magyar oktatási rendszer sose cipelt ennyi súlyt egyszerre a nyakában: alulfizetett tanárok tanítanak elavult tananyagot, kimerült és traumatizált diákoknak, rosszul szigetelt épületekben, 14-16 fokos hőérzetben. Az elmúlt években számtalan csoportnak hagyta az érdekeit figyelmen kívűl a kormány. Sőt, egész tőmegeket alázott meg, és hagyott magára az ország vezetése.

Más-más téren kívántunk változást elérni, de egy közös bennünk:

Semmibe vesz minket a hatalom.