2022.11.27., vasárnap - Virgil
Győr: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Pletykák és valóság a Győri Szakképzési Centrum fűtése körül

frisshirek.hu, 2022. szeptember 28. - 15:19
Pletykák és valóság a Győri Szakképzési Centrum fűtése körül
Szigorúan ellenőrizni fogják a Győri Szakképzési Centrum intézményeiben a meleget - vagy pontosabban a hideget.

A megyei Facebook-csoportban röppent fel a hír, miszerint egy győri középiskolában kezdődnek a megszorítások. 25 %-os energiamegtakarítást kell elérniük. Amennyiben ez nem sikerül, menesztve lesz az igazgató és a gazdaságis is - adta hírül a nalunk.ujszo.comA teremben 18, a folyóson 16 fok lehet. Telefont senki nem tölthet az intézményben, a folyosón teljes sötétség – azaz lámpaoltás, a tanáriban pedig csak egy számítógép működhet.

Közben "hivatalosan" is megjelent a parancs-csomag, amely 18 középiskolát érint. Négy után nem lehet bérbe adni a termeket, a kollégiumot hétvégente minden diáknak el kell hagyni, ott akár 12 fok kis lehet.

Úgy fest, hogy október 15-től a Bercsényi bezár, és a Baross iskolába költözik, bár erről még csak feltételes módban beszélnek. Ám ami biztos, hogy naponta többször ellenőrzik a hőmérsékletet, a tanárok kérték a szülőket, hogy aki fázósabb, az vigyen be láb- vagy derékmelegítőt az iskolába. A gáz- és villanymérőket is havonta ellenőrizni fogják.

Elviekben a tanárok már tudnak a változásokról, a diákokat hamarosan értesíteni fogják, és több helyen rendkívüli szülőértekezlet lesz.

A kép illusztráció, forrása: Pixabay.