2022.12.03., szombat - Ferenc, Olívia
Győr: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Sikerült megakadályozni egy szombathelyi család kilakoltatását

frisshirek.hu, 2022. szeptember 28. - 11:43
Sikerült megakadályozni egy szombathelyi család kilakoltatását
Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő segítségével nem került az utcára a négytagú család.
A „szokásos” módon járt a család: a svájci frankban felvett hitelük tőkéje az egekbe szökött, így a havi törlesztés összege is, amit egyszerűen nem tudtak fizetni, az apuka bele is betegedett. A családi házat a végrehajtó most nyáron elárvereztette, így azt töredékáron egy olyan cég szerezte meg, aki az akaratát többek között kigyúrt kopaszokkal érvényesíti: hónapok óta hol személyesen, hol telefonon zaklatták a családot, hogy ha nem költöznek ki, akkor a gyámhivatallal elvitetik a gyerekeket…

- írja Czeglédy Csaba közösségi oldalán. A család bírósághoz fordult, azzal az indokkal, hogy a végrehajtótól nem kaptak meg minden, a kilakoltatáshoz szükséges okiratot. A Szombathelyi Járásbíróság pedig késlekedés nélkül felfüggesztette a kilakoltatás végrehajtását addig, amíg az ügyben nincs jogerős bírósági ítélet.

A képviselő elmondta, hogy idén november 15-én életbe lép a kilakoltatási moratórium, így aki eddig nem kapott értesítést, azt tavaszig már nem tudják jogszerűen kilakoltatni.

Azt pedig, hogy ez mennyire fontos és sokakat érintő téma, jól mutatja, hogy mekkora érdeklődést váltott ki a bejegyzés a képviselő oldalán.

A képviselő posztjához rövid időn belül több mint 600 hozzászólás érkezett. Szinte mind arról, hogy mennyire szükségesnek és fontosnak tartják a képviselő tettét, és hogy meg kellene fékezni az uzsorakamatok hatására elszegényedők kilakoltatását.

A kiemelt kép forrása: Czeglédy Csaba Facebook-oldala