2023.12.11., hétfő - Árpád
Győr: 0o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Nemzeti konzultáció indulhat a szankciókról

frisshirek.hu | 2022. szeptember 22. - 15:43
Nemzeti konzultáció indulhat a szankciókról
Ezt Kocsis Máté közölte a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése közben tartott sajtótájékoztatón. A frakcióvezető beszélt arról is, hogy 2023 év elejétől szeretnének legalább 4-5 új családtámogatási intézkedést bevezetni.

Tisztább képet kaphat a kormány az újabb, az Európai Unió által Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók ügyében indítandó nemzeti konzultációnak köszönhetően - hangoztatta a Simicskó István, a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a kormánypártok együttes, Balatonalmádiban tartott frakcióülése utáni sajtótájékoztatón.

A képviselő Európában egyedülállónak nevezte azt, hogy amikor nemzeti sorskérdésben kell dönteni, megkérdezik az embereket. "Mindannyian látjuk, hogy a nemzetközi helyzet milyen mértékben fokozódik és alakul negatív irányba" - fogalmazott, hozzátéve: miniszter arról beszélt, hogy milyen nehézségeket okoznak a szankciók.

Az előző napi külön KDNP-frakcióülésről szólva megerősítette, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter átült hozzájuk. Mint mondta, frakciójuk még erősebbé vált, stabilan a második legerősebb képviselőcsoport a Fidesz mögött. Simicskó István a Fidesszel való együttműködést hatékonynak értékelte, jelezve, továbbra is támogatni kívánják a kormány munkáját.