2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Levélben értesítették a rendőröket, hogy tilos bekapcsolniuk a fűtést

frisshirek.hu, 2022. szeptember 22. - 15:30
Levélben értesítették a rendőröket, hogy tilos bekapcsolniuk a fűtést
A hivatalos szerveket sem kerüli el a rezsiválság, a kormány 18 fokos rendelete. A rendőröket ugyanis most egy levélben tájékoztatták arról, hogy tilos lesz bekapcsolniuk a fűtést az épületben, a hideg ellen pedig a legjobban megfelelő öltözékkel védekezhetnek majd.

Több mint érdekes levelet osztott meg a Zsaruellátó szervezet Facebook-oldalán.

A rendőröket arról tájékoztatták, hogy „a Kapitányságvezető Úr által elmondottak alapján a fűtés beindítására csak és kizárólag az MRFK-ról (Megyei Rendőr-főkapitányság) érkező utasítás, engedély alapján kerülhet sor, önállóan nem lehet a fűtést elindítani az épületekben”.
Majd folytatták a kapitány közlését: hogy „az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett. A hideg elleni védekezés a megfelelő öltözködési mód megválasztásával és a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgással biztosítandó”.

Pihenőidőben majd egymás hátát csapkodjuk, meg majd összebújunk, mint a malacok. Mindenesetre a büfében a forró tea kelendő lesz -

- írta nem jegyzést kifejező, pikírt válaszát a Zsaruellátó.

A bejegyzések között még egy nem tetszést kiváltó információra bukkantunk, mely szerint a határon szolgáló honvédeket is választási lehetőség ellé állították.

Lapunk még reggel kérdésben fordult a rendelkezéssel kapcsolatban az ORFK-hoz, de választ nem kaptunk. Fotó: Zsaruellátó facebook