2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Ellenzéki reakciók az újabb nemzeti konzultáció bejelentésére

frisshirek.hu, 2022. szeptember 22. - 18:30
Ellenzéki reakciók az újabb nemzeti konzultáció bejelentésére
Orbán Viktor és a kormánypárti EP-képviselők is megszavazták a szankciókat - hívják fel a figyelmet az ellenzéki pártok.

A kormánypártok Balatonalmádiban tartott közös frakcióülésén bejelentették, hogy nemzeti konzultációt tartanak az Oroszország elleni energiaszankciók ügyében.

DK: Semmi értelme azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott

Kocsis Máté ma bejelentette, hogy hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás, újabb "nemzeti konzultációt" indítanak, ezúttal a szankciókról. Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be, vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen iskolában, aközben a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére.

A Demokratikus Koalíció szerint semmi értelme nincs azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott Brüsszelben. Ha majd lesz pénz az iskolák felfűtésére, ha majd lesz pénz a családok rezsiköltségeinek csökkentésére, ha majd lesz pénz a pedagógusok bérének megemelésére, akkor Orbán Viktor majd megírhatja a magyaroknak, hogy azért szavazta meg a szankciókat, mert valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka - írja a párt.

Momentum: A szankciók működnek! A magyarországi válságért a rossz kormányzás a felelős!

A kormány annyira belezavarodott a saját alternatív valóságába, hogy azt is elfelejtette: alig fél évvel korábban mind a magyar kormány, mind a Fidesz EP-képviselői megszavazták az Oroszország elleni szankciókat.

Most akkor a saját döntéseik ellen tiltakoznak? A saját, fél évvel korábban meghozott döntésükről indítanak nemzeti konzultációt? Ne nézzék hülyének a választóikat: döntsék el, hogy támogatják vagy nem támogatják a szankciókat.

Segítünk: a szankciók működnek, a Fidesz által istenített Oroszország haderőit nemrég zavarták el rengeteg, általuk elfoglalt ukrán városból.

Márki-Zay Péter: Tehát még egyszer, ha jól értem.
A Fidesz azokról a szankciókról akar konzultálni, amiket Orbán Viktor egytől-egyig megszavazott?

Hadházy Ákos: Végre egy őszinte lépés a Fidesztől:
jön a "nemzeti konzultáció" Vlagyimir Putyin megsegítéséről!